Kaunietis sulauks teismo sprendimo už psichotropinių medžiagų kontrabandą

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl psichotropinių medžiagų kontrabandos ir neteisėto disponavimo labai dideliu psichotropinių medžiagų kiekiu. Kaltinimai pareikšti iki šiol neteistam 22-ejų metų Kauno miesto gyventojui.

Sunkiu nusikaltimu apkaltintas jaunuolis stos prieš Kauno Apygardos teismą.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Sunkiu nusikaltimu apkaltintas jaunuolis stos prieš Kauno Apygardos teismą.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2024, 4:26 PM

Ikiteisminį tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 1-ojo skyriaus pareigūnai. Tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Dainius Simonavičius.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaunietis, turėdamas tikslą įsigyti narkotinių ar psichotropinių medžiagų, viename socialiniame tinkle susirašinėjo su nenustatytu Graikijoje veikusiu asmeniu. Susitaręs su juo kaltinamasis įgijo daugiau kaip 124 gramus psichotropinių medžiagų – sintetinio kanabinoido miltelių.

Veikdamas kartu su bendrininku graiku, kaunietis psichotropines medžiagas paštu atsisiuntė į Lietuvą, svetimu vardu prisistatė siuntų tarnybos kurjeriui ir jas atsiėmė. Kaltinamasis neleistinas medžiagas gabeno automobiliu, kuriuo kartu vyko ir draugas, nežinojęs apie daromą nusikalstamą veiką. Tuo metu kaunietis buvo sustabdytas ir sulaikytas policijos pareigūnų.

Nors kaltinamasis visiškai prisipažįsta padaręs šias nusikalstamas veikas ir nuoširdžiai gailisi, tačiau jo atsakomybę sunkinanti aplinkybė yra ta, kad kaunietis veikė bendrininkų grupėje kartu su graiku.

Už šias nusikalstamas veikas vyrui pareikšti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 260 straipsnio 3 dalį ir 260–1 straipsnio 5 dalį. Jam gresia minimali 10 metų laisvės atėmimo bausmė.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Policijos pareigūnai kartu su kaltinamuoju tuo pačiu automobiliu važiavusio draugo kelnių kišenėje rado elektroninės cigaretės skysčio buteliuką su psichotropinėmis medžiagomis. Šis asmuo taip pat sulaukė kaltinimų dėl neteisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. Alytaus apylinkės teismo š. m. sausio 19 d. sprendimu vaikinui paskirta 298 MGL – 14 tūkst. 900 eurų – dydžio bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.