Greta Rietavo rasta sprogmenų su detonariais, Kaune – paslėptas pistoletas

Rietavo ir Kauno policijos pareigūnai pradėjo du tarpusavyje nesusijusius ikiteisminius tyrimus dėl neteisėto disponavimo sprogmenis ir ginklais. 

Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2024, 10:24 AM

Kaip pranešė Policijos departamentas, vasario 20 d. apie 3 val. 30 min. Rietavo savivaldybėje, Pelaičių kaime, vyro (gim. 1984 m.) namuose, rasti ir paimti keturi daiktai, panašus į sprogmenis su užrašu „SIMPLEX 75 g“ bei keturi galimai sprogmenų detonatoriai su laidais.

Girtas (2,78 prom.) vyras apklaustas. 

Vasario 19 d. apie 13 val. Kaune, Ateities pl., atliekant tvarkymo darbus, po sudėtais ant žemės medienos rąstais rastas, galimai dujinis, pistoletas „VALTRO MOD 85 COMBAT“ su tuščia dėtuve.

Abiem atvejais pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas neturėdamas leidimo gamino, įgijo, laikė, nešiojo, gabeno, siuntė, panaudojo ar realizavo šaunamąjį ginklą, šaudmenis, sprogmenis ar sprogstamąsias medžiagas, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.