Keturi kaltinamieji dėl fiktyvaus įdarbinimo vienoje Kauno gimnazijoje išgirdo nuosprendį

Išnagrinėjęs baudžiamąją byla pirmoje instancijoje Kauno apygardos teismas buvusią Kauno Antano Smetonos gimnazijos direktorę Violetą Balčiūnienę pripažino kalta dėl turto iššvaistymo, piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo arba disponavimo suklastotu dokumentu ir turto pasisavinimo.

Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Feb 22, 2024, 4:21 PM

Valstybinį kaltinimą byloje palaikiusi Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Svetlana Zabielinienė teismui pateikė įrodymus apie tai, kad V.Balčiūnienė kartu su gimnazijos raštvede nuo 2018 iki 2021 metų buvo fiktyviai įdarbinusios gimnazijoje du asmenis, iš kurių vienas – buvusios direktorės sūnus. Tokiu būdu buvo pasisavinti ir iššvaistyti beveik 36 000 eurų bei iš Valstybinio socialinio draudimo fondo lėšų nepagrįstai išmokėtos ligos išmokos fiktyviai įdarbintam sūnui.

Gimnazijos raštvedė nuteista dėl dokumentų klastojimo, padėjimo V.Balčiūnienei piktnaudžiauti tarnyba dėl turtinės naudos, pasisavinti ir iššvaistyti jos žinioje buvusias Kauno miesto savivaldybės lėšas, padėjimo direktorės sūnui įgyti svetimą turtą.

Buvusiai gimnazijos direktorei teismas skyrė galutinę bei subendrintą 7 000 eurų (140 MGL) baudą, gimnazijos raštvedei – 6 000 eurų (120 MGL) baudą. Fiktyviai įdarbinti asmenys kaip baudą turės sumokėti po 5 000 eurų (100 MGL).

Šis teismo sprendimas nėra įsigaliojęs ir per dvidešimt dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.