Atvykę į iškvietimą dėl neprižiūrimų vaikų Vilniaus pareigūnai buvo priversti išsitraukti ir užsitaisyti pistoletus – šūvių išvengta

Tik per plauktą išvengta tarnybinio ginklo panaudojimo trečiadienį Vilniaus rajone, kai atvykę į iškvietimą dėl neprižiūrimų vaikų policijos pareigūnai buvo užpjūdyti koviniu šunimi. Policininkai jau buvo užsitaisę ginklus. Šūvių išvengta per plauką, įtariamasis po grumtynių buvo sulaikytas, niekas nenukentėjo. Tuo metu namuose, kuriuose įvyko incidentas, buvo ir trys maži vaikai.

 Policijos tarnybiniai ginklai, antrankiai.<br>Lrytas.lt fotokoliažas
 Policijos tarnybiniai ginklai, antrankiai.<br>Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 29, 2024, 9:35 AM, atnaujinta Feb 29, 2024, 10:26 AM

Kaip pranešė Vilniaus apskrities VPK, vasario 28 d. apie 15 val. Vilniaus r., Kalvelių seniūnijoje, Kalvelių kaime, gyvenamajame name, policijos pareigūnams atvykus patikrinti informacijos dėl galimai neprižiūrimų nepilnamečių vaikų, girtas (0,58 prom.) vyras (gim. 1972 m.), laikydamas už pavadėlio agresyvų didelį šunį, grasino jį paleisti ir tokiu būdu sunkiai sutrikdyti Vilniaus apskrities VPK pareigūnų sveikatą.

Pirminiais duomenimis, pareigūnai į Kalvelių kaimą atvyko gavę pranešimą, kad namuose yra girta motina ir jos sugyventinis, o namie yra vaikų. Pranešėjai pareigūnus įspėjo, kad sugyventiniai laiko pitbulį.

Atvykę pareigūnai pasibeldė į sugyventinių duris. Jas atidarė moteris, kuri iš karto pareigūnams pasirodė girta. Jau vėliau jai buvo nustatytas 1,56 prom. girtumas.

Pareigūnai pasakė, kad nori pasikalbėti ir paklausė ar namie yra šunų. Moteris patvirtino, todėl policininkai moters paprašė šunį uždaryti, kad jis netrukdytų bendrauti. Moteris sutiko.

Kai šuo buvo uždarytas, pareigūnai užėjo į namą. Moteris neigė, kad namuose yra vaikų. Ji tvirtino, kad vaikai pas močiutę. Tačiau paprašius močiutės telefono numerio, moteris sutriko, pradėjo mėtytis, tad pareigūnams tik sustiprėjo įtarimai, kad vaikai gali būti namuose. Netrukus šie įtarimai pasitvirtino. 2019, 2016 ir 2009 metais gimę nepilnamečiai rasti kitame kambaryje.

Moteris buvo informuota, kad į įvykio vietą bus kviečiami vaiko teisių specialistai. Kaip tik tuo metu atsidarė durys ir į kambarį laikydamas už pavadžio didelį šunį užėjo moters sugyventinis. Jis grasino pareigūnams susidorojimu, žadėjo paleisti šunį, šis buvo agresyvus ir vis taikėsi įkasti policininkams.

„Šuo buvo per metrą nuo mūsų“, – vėliau teigė pareigūnai. Jie kelis kartus vyriškiui liepė šunį uždaryti į kitą patalpą, tačiau vyras į reikalavimus nereagavo.

Policijos pareigūnai, nematydami kitos išeities, išsitraukė tarnybinius ginklus, juos užsitaisė ir nukreipė į šunį perspėdami, kad jį nušaus.

Savo sugyventinį ramino ir vaikų motina. Ji rėkė ant vyro ir reikalavo šuns pavadį perduoti jai, kad galėtų keturkojį išvesti į kitą kambarį. Galiausiai moteris susigrūmė su sugyventiniu ir sugebėjo iš jo rankų išplėšti pavadį.

Kai šunį moteris atitraukė, pareigūnai įtariamąjį parvertė ant žemės ir surakino antrankiais.

Į įvykio vietą buvo iškviesti vaiko teisių specialistai, kurie aiškinasi galimą vaikų nepriežiūros atvejį. Tuo tarpu įtariamasis buvo nuvežtas į policijos komisariatą, o vėliau uždarytas į areštinę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo pareigūnams.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas panaudodamas ar grasindamas tuoj pat panaudoti fizinį smurtą pasipriešino valstybės tarnautojui ar kitam viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.