Nacionalinėje mokėjimo agentūroje – įtarimai prekyba poveikiu

Specialiųjų tyrimų tarnyba atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo prekybos poveikiu Nacionalinėje mokėjimo agentūroje prie Žemės ūkio ministerijos (NMA). Įtarimai šiuo metu pareikšti 4 asmenims.

 Specialiųjų tyrimų tarnyba.<br> STT nuotr.
 Specialiųjų tyrimų tarnyba.<br> STT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiųjų tyrimų tarnyba

Mar 20, 2024, 5:06 PM, atnaujinta Mar 20, 2024, 5:44 PM

Įtariama, kad NMA darbuotojas su dviem vienas su kitu nesusijusiais fiziniais asmenimis, iš kurių vienas – Nacionalinės žemės tarnybos darbuotojas, tiesiogiai susitarė, kad pasinaudodamas savo tarnybine padėtimi, įgaliojimais ir pažintimis, paveiks NMA darbuotojus, jog šie priimtų palankius sprendimus dėl NMA administruojamos paramos žemės ūkio veiklai vykdyti skyrimo tiems asmenims, o šie jam sumokės dalį tos paramos pinigų, t.y. duos kyšius.

Įtarimai dėl prekybos poveikiu pareikšti 4 asmenims. Jiems skirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti su prokuroro paskirtais kitokio pobūdžio įpareigojimais.

NMA darbuotojas nušalintas nuo pareigų 6 mėnesiams.

Informuotas ministras

Tuo tarpu Žemės ūkio ministeriją praneša, kad NMA vadovas Fortunatas Dirginčius informavo žemės ūkio ministrą Kęstutį Navicką apie Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pradėtą tyrimą šios įstaigos Kaimo plėtros, žuvininkystės programų ir nacionalinės paramos departamente.

Ministras K.Navickas nedelsdamas susitiko su NMA vadovu F.Dirginčiumi aptarti, kokių skubių korupcijos prevencijos priemonių artimiausiu metu bus imtasi šioje įstaigoje.

„Skaidrumas yra viena iš kertinių mano, kaip ministro, ir žemės ūkio politikos vertybių. Iki šiol buvo įgyvendinta ne viena antikorupcinė priemonė ne tik ministerijoje, bet ir jai pavaldžiose įstaigose. Ir toliau dėsime visas pastangas bei imsimės papildomų priemonių, kad panašios situacijos nepasikartotų. Neabejoju, kad tyrimo metu į visus kylančius klausimus bus atsakyta“, – sakė ministras.

NMA atsakingi darbuotojai bendradarbiauja su STT ir teikia jai visą reikalingą informaciją. Įstaigoje taip pat pradėtas vidinis tyrimas.

Ketvirtadienį (kovo 21 d.) ministras K.Navickas ir NMA vadovas F.Dirginčius susitiks su STT vadovybe aptarti ilgalaikių korupcijos prevencijos priemonių taikymo NMA veikloje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.