Klaipėdoje prieš teismą stos pastatą pneumatiniu ginklu apšaudęs vyras

Prieš teismą stos klaipėdietis, kaltinamas į namą paleidęs 14 šūvių iš pneumatinio ginklo ir daugiabučio rūsyje laikęs kanapes bei kokainą.

Kaltinamajam teks stoti prieš teismą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kaltinamajam teks stoti prieš teismą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2024, 3:58 PM

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose kitą savaitę bus pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje anksčiau teistas klaipėdietis kaltinamas viešosios tvarkos pažeidimu, neteisėtu disponavimu nešaunamuoju ir šaunamuoju ginklu, neteisėtu didelio kiekio narkotinių medžiagų laikymu, turint tikslą jas platinti.

Kaip pranešė teismas, vyras kaltinamas tuo, kad 2023 m. kovo 8 d., apie 21.40 val., Klaipėdos miesto viešoje vietoje, automobiliu „BMW X5“ atvykęs prie namo su komercinėmis patalpomis, tyčia, iš pramoninės gamybos 4,5 mm kalibro pneumatinio pistoleto į minėtą namą iššovė ne mažiau kaip 14 šūvių, taip sugadindamas namo pirmame aukšte esančio lango šešis stiklus ir padarydamas 240 eurų turtinę žalą.

Tokiu būdu D. S. įžūliu elgesiu ir vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams bei aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką.

Be to, D. S. kaltinamas tuo, kad neteisėtai nešiojo nešaunamąjį ginklą, nes prie namo atvyko su savimi turėdamas D kategorijos nešaunamąjį ginklą – pramoninės gamybos 4,5 mm kalibro pneumatinį pistoletą.

Be to, D. S. kaltinamas tuo, kad, turėdamas tikslą parduoti ar kitaip platinti, 2023 m. rugsėjo 28 d., iki 21.18 val., Klaipėdos mieste esančio daugiabučio gyvenamojo namo rūsyje, jo naudojamame rakiname sandėliuke laikė 143,549 g narkotinės medžiagos – kanapių ir 24,665 g narkotinės medžiagos – kokaino.

Be to, šalia to paties sandėliuko, bendro naudojimo koridoriuje, paslėpęs už rūsio durų laikė 30,243 g narkotinės medžiagos – kokaino, kol jas kratos metu rado ir paėmė policijos pareigūnai. D. S. kaltinamas ir tuo, kad 2023 m. rugsėjo 28 d., iki 21.18 val., Klaipėdos mieste esančio daugiabučio gyvenamojo namo rūsyje, jo naudojamame rakiname sandėliuke, neteisėtai, neturėdamas leidimo laikė pramoninės gamybos „C“ kategorijos šaunamąjį ginklą – dujinį pistoletą, skirtą šaudyti 9 mm kalibro dujiniais bei imitaciniais šoviniais, kol jį kratos metu rado ir paėmė policijos pareigūnai.

D. S. teismo laukia būdamas suimtas.

Byloje teisiamasis posėdis paskirtas balandžio 11 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.