Prokuroras: nėra duomenų, kad Klaipėdoje trispalves išniekinęs vyras buvo užverbuotas

Tyrimą dėl Lietuvos vėliavų išniekinimo uostamiestyje kontroliuojantis prokuroras Arūnas Saunorius teigia neturintis duomenų, kad įtarimų sulaukęs žmogus būtų užverbuotas Rusijos ar Baltarusijos specialiųjų tarnybų.

Lietuvos trispalvė.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Lietuvos trispalvė.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gytis Pankūnas

Apr 21, 2024, 12:12 PM

„Tikrinamos visos versijos, bet pasakyti garantuotai, kad asmuo buvo užverbuotas Rusijos ar Baltarusijos žvalgybų, negalėčiau. Ta linkme yra tiriama, bet šiuo metu tokių duomenų neturime“, – Eltai sakė Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras A.Saunorius.

Anot jo, atliekant ikiteisminį tyrimą, paskirtos kelios ekspertizės, kurių specifikos prokuroras teigė negalintis atskleisti.

A.Saunoriaus patvirtino, kad įtariamasis teisėsaugai yra žinomas, anksčiau teistas.

„Šiuo metu asmuo kitoje byloje yra teisiamas, jam paskirtas areštas“, – užsiminė prokuroras.

Įtarimų dėl trispalvių išniekinimo uostamiestyje sulaukęs 1991 m. gimęs vyras, kaip anksčiau skelbė policijos generalinis komisaras Renatas Požėla, nelinkęs pripažinti savo kaltės.

Kaip Eltai pasakojo prokuroras A.Saunorius, tiriant incidentą dėl Lietuvos vėliavų išniekinimo Klaipėdoje, į teisėsaugos akiratį pateko ir dar keli žmonės, kurie tą pačią dieną pasisavino kelias trispalves.

„Kai mes aiškinomės apie tą vieną asmenį, dar trys asmenys pagauti buvo. Jie ėjo ir sugalvojo pasiimti po „suvenyrą“ – išsitraukė vėliavas, parsinešė namo ir pasidėjo į spintą. Kai šie asmenys buvo nustatyti, tai tas vėliavas jie grąžino“, – dėstė prokuroras.

Anot jo, vėliavas pavogę ir vėliau grąžinę žmonės su įtariamuoju tyrime nėra susiję, nėra pažįstami. Pasak A. Saunoriaus, veikiausiai minimi jaunuoliai bus patraukti administracinėn atsakomnybėn.

ELTA priemana, kad kovo pradžioje Klaipėdoje fiksuoti incidentai, kurių metu įvairiose miesto vietose išniekintos Lietuvos valstybinės vėliavos. Policija yra anksčiau pranešusi apie 14 sugadintų trispalvių. Nurodoma, kad kai kurios vėliavos buvo ištrauktos iš joms skirtų vietų, aplaužyti jų kotai, kitos apdegintos.

Skelbta, kad Lietuvos trispalvės buvo išniekintos Poilsio, Naikupės, Nidos, Žalgirio, Kalnupės, Šiaulių gatvėse.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl valstybės simbolių išniekinimo.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas viešai nuplėšė, sudraskė, sulaužė, sunaikino, subjaurojo ar kitaip išniekino Lietuvos valstybės vėliavą ar herbą arba viešai pasityčiojo iš Lietuvos valstybės himno, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.