Muzikine veikla užsiimantis studentas turėjo tamsų pomėgį: slapta filmavo besimylinčią porą iš to paties Kauno bendrabučio Vaizdus išplatino

Muzikine veikla užsiimantis 23 metų studentas iš Kauno pateko į teisėsaugos akiratį dėl nusikaltimo, primenančio filmą.

 Intymių intymių vaizdų išplatinimą kauniečiui skirta bausmė.  <br> Lrytas.lt asociatyvioji nuotr.
 Intymių intymių vaizdų išplatinimą kauniečiui skirta bausmė.  <br> Lrytas.lt asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2024, 2:20 PM, atnaujinta May 22, 2024, 3:29 PM

Viename aukštosios mokyklos bendrabučių jis slapta telefonu pro kambario langą filmuodavo, kaip tame pačiame pastate mylisi jo pažįstama studentų pora – kriminalistų duomenimis, padorumo ribas peržengęs „operatorius“ tai su pertraukomis darė nuo 2022 metų birželio iki 2023 metų kovo vidurio.

Filmuotojas buvo demaskuotas visiškai atsitiktinai, kai per socialinį tinklą „Snapchat“ išplatino vieną įrašų asmeniui, kurį pažinojo ir pora.

Pastarasis pranešė apie tai intymiose scenose užfiksuotai merginai.

Neilgai trukus pora kreipėsi į teisėsaugą. Pareigūnai nustatė įtariamąjį ir atlikę jo namuose kratas, rado įkalčius – 5 vaizdo įrašus, kuriuos jis laikė savo telefone.

Savo kaltę pripažinęs jaunuolis dėstė, jog dėl poros skleidžiamų garsų jis negalėjo užmigti, todėl filmavo, norėdamas surinkti triukšmo įrodymus.

Tačiau nukentėjusieji tvirtino, jog filmuotojas nė karto jiems neišreiškė pretenzijų dėl keliamo triukšmo.

Į nemalonią istoriją patekusi pora tvirtino, jog šantažu "operatorius" neužsiėmė, pinigų už vaizdų neviešinimą iš jų nebuvo reikalaujama. 

Kauno apylinkės teismas pripažino studentą kaltu dėl neteisėto informacijos apie privatų gyvenimą rinkimo ir disponavimo pornografinio turinio dalykais, skirdamas jam 8 mėnesių viešųjų darbų bausmę.

Pasak Kauno apylinkės teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su visuomene ir žiniasklaida Tautvilės Merkevičiūtės, nuteistasis privalės visuomenės labui neatlygintinai išdirbti 320 valandų ir atlyginti nukentėjusiai merginai 2500 eurų dydžio neturtinę žalą.

Viename universitetų studijuojantis jaunuolis anksčiau nebuvo teistas.

Jis ne tik studijuoja, bet ir, sprendžiant iš internete pateikiamos informacijos, užsiima muzikine veika, dalyvauja įvairiuose koncertuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.