Miestas po vandeniu: verslininkai kasos aparatus iškeitė į kibirus

„Viskas. Rytoj perku bilietą ir išskrendu iš šitos šalies!“, – į Pilies gatvėje užlietą ir tamsoje paskendusį rūsį mostelėjo kebabus gaminantis vaikinas. Ketvirtadienį vanduo kavinę „Euro Doner“ ėmė semti, kai joje buvo lankytojų. Patalpoje dingo elektra, o vanduo ėmė nešioti baldus.

Vilniečio butą senamiestyje vanduo užliejo iškart po remonto.<br>J. Stacevičius
Vilniečio butą senamiestyje vanduo užliejo iškart po remonto.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Viktorija Vosyliūtė

2012-07-13 15:36, atnaujinta 2018-03-18 04:34

„Čia buvo šeima su mažu vaiku. Jie labai išsigando, vaikas pradėjo verkti“, – apie tai, kad keturmetį teko išnešti iš kavinės rūsio, nes patalpą per keliasdešimt sekundžių užtvindė vanduo, pasakojo čia dirbanti mergina.

Pilies gatvė tuo metu atrodė lyg būtų ne Vilniuje, o Venecijoje - gatve tekėjo kone pusės metro gylio upė, pakeliui nešdama lauko kavinių kėdes, pelenines, šiukšliadėžes.

Vilniečiai taip užtvindytos pagrindinės miesto turistinės gatvės neatsimena. Stichija atskleidė atsainų miesto prižiūrinčių tarnybų darbą. Nuotekų šuliniai dažniausiai užsikemša nuo gatvėje laiku nesušluotų šiukšlių, smėlio. Miesto avarinė tarnyba „Grinda“ beviltiškai nespėjo reaguoti į gyventojų pagalbos šauksmą.

„Jei taip nutiktų Tunise, kuris yra laikomas trečiąja pasaulio šalimi, kas nors tuoj pat sureaguotų. O mums niekas nepadėjo“, – dešimtis kartų skambinęs specialiosioms tarnyboms piktinosi iš Tuniso į Vilnių gyventi persikėlęs kebabinėje „Euro Doner“ šeimininkaujantis vyras.

Po galingos liūties Pilies gatvėje esančios „Euro Doner“ kebabinės vaizdas priminė kadrus iš filmo „Titanikas“. Vandenyje skęstantys baldai, aklina tamsa ir panika - ką daryti toliau?

Susiėmę už galvų kebabinės savininkai ir darbuotojai guodėsi, kad remontas kainuos ne vieną tūkstantį litų. Nesulaukę pagalbos nei iš avarinės tarnybos, nei iš ugniagesių, jie gelbėjosi patys – pasamdė žmogų, kuris už nemenką piniginį atlygį turėjo išsiurbti vandenį iš apsemtos patalpos.

Dėl ketvirtadienio pavakarę pylusios liūties kentėjo ir senamiesčio gyventojai. Neseniai į butą vieno Pilies gatvės namo pusrūsyje  atsikraustęs Tautvydas po smarkios liūties darbavosi kibiru. Vaikinas teigė, kad jei lietus būtų trukęs bent kiek ilgiau, tuomet vanduo būtų pakilęs net iki antro aukšto. Blogiausia, kad vanduo jo butą užliejo ne per duris, o per kanalizaciją. Nuotekos ėmė trykšti iš klozeto.

„Tik prieš kelias savaites atsikrausčiau į šį butą, pradėjau daryti apdailos darbus ir dabar taip atsitiko, kad net nežinau, ką daryti. Jei tai būtų nutikę prieš savaitę, tai visas remontas būtų nuėjęs perniek, – lrytas.lt žurnalistams pasakojo užlieto buto savininkas. - Tikrai kreipsiuosi į „Senamiesčio ūkį“. Galės paaiškinti, kuo yra susijusi lietaus ir nuotekų kanalizacija, kad taip nutiko.“

Šios liūties ilgai nepamirš ir sostinės Vilniaus gatvėje esančio baro „Pogo“ personalas. Rūsyje įsikūrusio baro stichija taip pat  nepasigailėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.