Tulpinių lyderį už grotų pasiekė žinia apie sūnaus netektį

Iki gyvos galvos už itin žiaurius nusikaltimus, tarp jų – dalyvavimą nužudant mažiausiai 22 žmones nuteistą ir bausmę Lukiškėse atliekantį 46 metų Panevėžio Tulpinių grupuotės vadeivą Virginijų Baltušį iš laisvės pasiekė baisi žinia – besimaudydamas nuskendo jo paauglys sūnus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 4, 2012, 10:40 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:39 PM

Panevėžyje gyvenantis 14-metis V. Baltušio sūnus nuskendo ketvirtadienio popietę. Kartu su trimis draugais jis pėsčiomis nuėjo prie Sanžilės upės, tekančios už kelių kilometrų nuo miesto. Prie Berčiūnų kaimo esančioje maudykloje tuo metu buvo ir daugiau žmonių.

Vėliau paaugliai pasakojo, kad iš vieno neplačios upės kranto į kitą sumanęs nuplaukti vaikinas ėmė keistai elgtis – garsiai kvėpuodamas tai iškildavo virš vandens, tai panirdavo. Du draugai puolė jo gelbėti, tačiau paauglys juos stipriai ėmė traukti gilyn ir, jiems neišlaikius, dingo po vandeniu. Šaukiančiais, kad jų draugas skęsta, vaikinukais aplinkiniai poilsiautojai iš pradžių nepatikėjo.

Pagaliau supratę, kad jie nejuokauja, keli vyrai puolė į vandenį ir suradę ištraukė berniuką į krantą, ėmė jį gaivinti. Netrukus šį darbą perėmė atskubėję ugniagesiai, tačiau atvažiavę greitosios pagalbos medikai konstatavo, kad jis mirė.

Nedidelė Sanžilės upė, iš pažiūros, atrodo sekli ir nepavojinga. Tačiau vietomis joje yra gilių duobių. Manoma, kad į vieną tokių, siekiančių apie 3 metrus, ir galėjo panirti skęstantis paauglys.

Neoficialiais duomenims, nuskendęs paauglys pastaruoju metu gyveno su močiute. Jo motina išvykusi dirbti į užsienį, o tėvas V. Baltušis atlieka bausmę Lukiškių kalėjime. Anksčiau žurnalistams duotuose interviu V. Baltušio gyvenimo draugė yra sakiusi, kad jam gyvenime patys svarbiausi – jo vaikai.

V. Baltušis – vienos žiauriausių Lietuvos nusikalstamų gaujų - Tulpinių vadeiva, 2009 metų pavasarį buvo nuteistas laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausme. Kartu su juo į teisiamųjų suolą sėdo dar keli Tulpinių lyderiai – Algimantas Vertelka, Audrius Andrušaitis ir Darius Blinkevičius.

Šiuos panevėžiečius Vilniaus apygardos teismas nuteisė už dalyvavimą nusikalstamo susivienijimo veikloje ir daugybę žiaurių nusikaltimų.

Tulpiniams buvo inkriminuojami įvairūs nusikaltimai: nužudymai, svetimo turto sunaikinimai ir sugadinimai (sprogdinimai, plėšimai, teroro aktas) ir pan. Vienas šios bylos epizodų – žinomo Mažeikių verslininko Gedimino Kiesaus, jo sūnaus Valdo bei vairuotojo Alfonso Galmino nužudymai, taip pat panevėžiečio policijos pareigūno Sergejaus Piskunovo ir prokurorės Vidos Kazlauskaitės žmogžudystės.

Nusikalstamam susivienijimui vadovavęs V. Baltušis, dar prieš išgirsdamas šį nuosprendį, jau buvo nuteistas laisvės atėmimo bausme iki gyvos galvos už daugybę žiaurių nusikaltimų, padarytų su Klaipėdos Gaidjurginių gauja.

Manoma, kad A. Baltušis yra dalyvavęs nužudant mažiausiai 22 žmones, su ne vienu jų yra susidorojęs savomis rankomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.