Pirmadienio rytą degė Kulautuvos bažnyčia

Ankstų pirmadienio rytą užsiliepsnojo medinė Kulautuvos miestelio (Kauno r.) bažnyčia. Liepsnas pavyko greitai numalšinti, neabejojama, kad unikali bažnyčia galėjo būti padegta tyčia.

Unikali Kulautuvos bažnyčia galėjo būti padegta tyčia.<br>M. Patašius
Unikali Kulautuvos bažnyčia galėjo būti padegta tyčia.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2012-09-24 13:35, atnaujinta 2018-03-16 15:06

„Tarsi Dievo ranka apsaugojo mūsų bažnyčią nuo visiško sunaikinimo. Jeigu ne tam tikri, laimingai susiklostę sutapimai, bažnyčia ir visas jos turtas būtų pražuvęs“, - lrytas.lt sakė Kulautuvos Švč. Mergelės Marijos Vardo parapijos klebonas, kunigas Šarūnas Petrauskas.

Pasak kunigo, apie 6 val. 30 min. pro bažnyčią ėjęs žmogus užuodė dūmų kvapą ir iš karto nuskubėjo pranešti ugniagesiams. Bėgti toli nereikėjo, čia pat įsikūrusi Kauno rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Kulautuvos komanda.

Ugniagesiams atvykus degė iš rąstų pastatytos ir apdailos lentelėmis apkaltos bažnyčios siena. Laimei, ugnis nebuvo išplitusi, ją pavyko greitai numalšinti. Per gaisrą apdegė ir nuardyta 3 kvadratiniai metrai lauko sienos apdailos ir rąstų.

Kunigas Š. Petrauskas sakė neabejojantis, kad medinė bažnyčia padegta tyčia, nes gaisro židinys buvo pastato išorėje. Kam ir kodėl parūpo supleškinti maldos namus, klebonas sakė nenutuokiantis.

„Versijų gali būti tiek, kiek nori, kiek tik fantazija „neša“. O kaip buvo iš tikrųjų, ko gero, niekas nesužinos“, - kalbėjo klebonas Š. Petrauskas.

Pasak kunigo, Kulautuvos bažnyčia unikali tuo, kad yra medinė ir visi jos paveikslai bei puošybos elementai taip pat padaryti iš medžio ir jo drožinių.

„Jeigu liepsna būtų įsisiautėjusi, tiek bažnyčia, tiek ir visi joje esantys daiktai būtų negrįžtamai pražuvę“, - sakė Kulautuvos parapijos klebonas, kunigas Š. Petrauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.