Poilsiautoją iš tualeto išlaisvino tik ugniagesiai

Butų tualetai gali tapti ir spąstais. Palangos ugniagesiai iš tualeto

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Oct 24, 2012, 7:48 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:40 PM

Pranešimą apie viename Vytauto gatvės daugiabučiame name ištikusią nelaimę kurorto ugniagesiai gelbėtojai gavo prieš vidurnaktį.

Paaiškėjo, kad butą išsinuomojęs poilsiautojas įėjo į tualetą ir iš vidaus užsirakino duris. Tačiau išeiti iš tualeto jis nebegalėjo, nes užstrigo durų užraktas.

Laimei, tuo metu bute buvo poilsiautojo šeimos nariai, kurie visaip klibino durų spyną, tačiau nelaimėliui padėti nesugebėjo. Poilsiautojams niekuo negalėjo pagelbėti ir iškviestas buto šeimininkas.

Į keblią bėdą patekę žmonės nutarė kviestis ugniagesius. Šie taip pat bergždžiai bandė išvaduoti poilsiautoją iš tualeto, kol galų gale buvo nuspręsta nupjauti durų vyrius.

Apie valandą tualete praleidęs poilsiautojas į laisvę išėjo tik iškėlus tualeto duris.

Vasarą poilsiautoją teko vaduoti iš netoli paplūdimio stovinčio konteinerinio tualeto, kai užstrigo metalinių durų užraktas. Tą kartą ugniagesiai žmogų ištraukė iš tualeto išėmę siaurą langą.

Klaipėdos ugniagesiai pasakojo, kad tokios nelaimės uostamiestyje nutinka palyginti dažnai.

Prieš porą metų užsitrenkus durims vienas bute gyvenantis klaipėdietis tualete praleido keletą valandų.

Supratęs, kad iš tualeto pats neišeis, vyras ėmė šauktis pagalbos. Jo riksmus išgirdę viršuje gyvenantys kaimynai vargais negalais suprato, kas įvyko ir iškvietė ugniagesius.

Šie į užrakintą butą pateko kopėčiomis pro paliktą atidarytą langą. Buto šeimininkui taip buvo įkyrėjęs priverstinis tupėjimas tualete, kad jis pats gelbėtojus ragino kuo greičiau laužti duris.

Spynomis ir užraktais prekiaujantys specialistai pataria kartas nuo karto į tualeto ar vonios durų užraktą įlašinti mašininės alyvos.

„Tokiose patalpose užraktai gauna daug drėgmės ir gali greičiau užstrigti.

Pajūryje, vyraujant drėgniems orams, patartina bent kelis kartus per metus sutepti ir laukųjų durų spyną“, - perspėjo Palangos įmonės „raktų imperija“ meistras Erikas Gedvilas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.