Panevėžyje autobusas partrenkė į pamokas skubantį trylikametį

Penktadienio rytą pačiame Panevėžio centre, Ramygalos-Vilniaus gatvių sankryžoje maršrutinis miesto autobusas pėsčiųjų perėjoje partrenkė 13-metį moksleivį, skubantį į čia pat esančią „Vilties“ pagrindinę mokyklą. Nelaimę mačiusių liudininkų teigimu, berniukas į pėsčiųjų perėją staiga išbėgo dar nesulaukęs, kol jam užsidegs žalias šviesoforo signalas ir buvo partrenktas baigiančio sankryžą pravažiuoti autobuso.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Dec 7, 2012, 9:20 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 7:41 PM

Avarija prie pat Laisvės aikštės esančioje judrioje sankryžoje įvyko prieš pat 8 valandą ryto. Kaip lrytas.lt sakė bendrovei „Panevėžio autobusų parkas“ priklausantį maršrutinį autobusą vairavusi Edita Skardžiuvienė, važiuodama tiesiai Vilniaus gatve ji jau beveik buvo baigusi kirsti sankryžą su Ramygalos gatve, kai jai iš dešinės, nuo šaligatvio į pėsčiųjų perėją iššoko berniukas. Vairuotojos teigimu, autobusas per sankryžą važiavo mirksint žaliam šviesoforo signalui, o vaikas skersai gatvę išpuolė nelaukdamas, kol jam užsidegs žalias šviesoforo signalas ir net neapsidairęs. Taip tvirtino ir nelaimę matę pėstieji.

Sunkiasvoris autobusas parbloškė moksleivį ir dar kelis metrus pavažiavo į priekį, todėl vaikas atsidūrė po juo. Kad išsigandusį berniuką būtų galima ištraukti, vairuotojai teko pavaryti autobusą atbulomis.

Vos už kelių namų nuo sankryžos įsikūrusioje „Vilties“ pagrindinėje mokykloje besimokantis 13-metis į pamokas nebenuėjo. Nors vaikas sakė, kad jam nieko neskauda ir galėjo judėti, buvo iškviesta greitoji. Medikai berniukui uždėjo kaklo įtvarą, padedami policijos pareigūnų paguldė ant neštuvų ir išvežė į ligoninę. Tik po atliktų tyrimų paaiškės, ar po susidūrimo su autobusu jis atsipirko tik sumušimais ir išgąsčiu, ar patyrė rimtesnių traumų.

Anksčiau mikroautobusu keleivius vežiojusi, o dabar jau pusantrų metų maršrutinį miesto autobusą vairuojanti 46 metų A. Skardžiuvienė lrytas.lt sakė, kad tai pirmoji jos avarija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.