„Vikondos“ generalinio direktoriaus L. Grikšo sūnaus dingimas užminė mįslių (atnaujinta)

Artimieji ir draugai nerimauja dėl šeštadienio naktį paslaptingai dingusio 18-mečio panevėžiečio Luko Grikšo. Jis yra koncerno „Vikonda“ generalinio direktoriaus Lino Grikšo sūnus. Paskutinėje J. Balčikonio gimnazijos klasėje besimokantis vaikinas pradingo po gimnazistų vakarėlio grįždamas namo. Šeštadienį, 1 val. 37 min., paskambinęs motinai, kad jau yra pakeliui ir po 10 minučių pareis, vaikinas namuose taip ir nepasirodė, o jo telefonas buvo išjungtas. 

Panevėžietis gimnazistas L. Grikšas šeštadienio naktį dingo pakeliui į namus.<br>R. Stundžienė
Panevėžietis gimnazistas L. Grikšas šeštadienio naktį dingo pakeliui į namus.<br>R. Stundžienė
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Dec 17, 2012, 5:09 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 2:05 PM

Nors dingusiojo kartu su kolegomis iš kriminalinės paieškos ieško trys policijos kinologai su tarnybiniais šunimis, o artimieji ir vaikino draugai visame Panevėžyje iškabino plakatus su jo nuotrauka, kol kas atrodo, kad L. Grikšas dingo tarsi į vandenį. Jo neužfiksavo ir prekybos centro „Iki“, pro kurį jis turėjo praeiti naktį grįždamas namo, vaizdo stebėjimo kameros. 

Dingo po vakarėlio

L. Grikšas penktadienio vakare kartu su dar maždaug 50-čia J. Balčikonio mokyklos abiturientų dalyvavo „gimnazistų gimtadienio“ vakarėlyje. Uždaras J. Balčikonio gimnazijos abiturientų vakarėlis vyko Tulpių gatvėje, prie buvusio „Pušyno“ restorano rūsyje esančioje salėje.

Kniaudiškių gatvėje gyvenantis L. Grikšas iš vakarėlio išvažiavo jau prasidėjus šeštadieniui, likus maždaug pusvalandžiui iki 2 val. nakties. Iš juos vežusio draugų draugo automobilio vaikinas išlipo Klaipėdos gatvėje, šalia kavinės „Arena pizza" esančioje „Neste“ degalinėje. Ten įrengtos vaizdo kameros užfiksavo, kaip jis kalbėjosi su kuro užsipilti sumaniusiu jį atvežusiu vairuotoju.

Kartu išlipęs jo draugas iš paralelinės klasės pasuko į vieną pusę, o L. Grikšas per kiemus turėjo pasiekti  savo namus – jis gyvena Kniaudiškių gatvėje, vos už kelių šimtų metrų nuo degalinės. Tačiau prekybos centro "Iki", pro kurį vaikinas turėjo eiti namų link,  vaizdo kameros jo neužfiksavo.

Su motina vaikinas paskutinį kartą kalbėjosi 1 val. 37 min. L. Grikšas jai pasakė, kad po 10 min. pareis namo. Praėjus maždaug 15 min., nesulaukusi jo grįžtant, moteris pati jam paskambino, tačiau sūnaus mobiliojo ryšio telefonas jau buvo išjungtas. 

Ieško ir policija, ir draugai

Kad gerai besimokantis, tvarkingas jaunuolis sumanė pats kažkur užsibūti, netiki nei jo artimieji, nei draugai. Todėl jau šeštadienį L. Grikšo motina kreipėsi į policiją, buvo pradėta vaikino paieška. Vaikino ieško ne tik Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato asmenų paieškos poskyrio pareigūnai, bet ir trys policijos kinologai su tarnybiniais šunimis.

Neliko abejingi ir L. Grikšo draugai, bendramoksliai. Klasės draugai bandė jo ieškoti ne tik tame mikrorajone, kur jis dingo, tačiau ir užmiestyje, vaikščiojo prie vandens telkinių, pamiškių. Visame mieste išklijuoti plakatai su L. Grikšo nuotrauka ir prašymu atsiliepti tuos, kas ką nors žino apie jo dingimą. Informacija apie šį įvykį buvo išplatinta ir socialiniuose tinkluose.

Tačiau nepaisant visų pastangų, apie prieš daugiau nei dvi paras dingusį jaunuolį kol kas nėra jokių žinių. Paieškas sunkina tai, kad Panevėžyje nuo pat penktadienio ištisai sninga ir pusto, net pačiame mieste – daugybė sniego, paslepiančio bet kokius pėdsakus.

Chuliganų auka ar pagrobtas? 

Netoli tos vietos, kur iš automobilio išlipo L. Grikšas, neretai būriuojasi agresyvios kompanijos. Šio rajono gyventojai neatmeta tikimybės, kad naktį pro šalį ėjęs jaunuolis galėjo tapti chuliganų auka.

Neatmetama ir versija, kad L. Grikšo dingimas gali būti susijęs ir su jo tėvo Lino Grikšo užimamomis pareigomis – jis yra koncerno „Vikonda“ generalinis direktorius. 

L. Grikšas paklaustas, ar sūnaus dingimas negali būti susijęs su jo užimamomis pareigomis koncerne „Vikonda“, galbūt Lukas pagrobtas tikintis iš šeimos gauti išpirką, atsakė: „Supraskit, dingo mano sūnus. Aš nieko kol kas nežinau.“

Dingusiojo gimnazisto tėvai išsiskyrę, vaikinas bute Kniaudiškių gatvėje gyvena su savo motina. Vaikinas bendramoksliams tėvo pareigomis nesigirdavo, bendravo draugiškai ir nebuvo pasipūtęs. Tačiau aplinkiniams nebuvo paslaptis, kad jis – iš turtingos šeimos.

Kai vaikinas gavo vairuotojo pažymėjimą, tėvai jam padovanojo kelias dešimtis tūkstančių kainavusį automobilį. Prestižinėje Panevėžio gimnazijoje besimokantis L. Grikšas buvo linkęs į tiksliuosius mokslus. Vaikinas mokėsi gerai, jo pažymių vidurkis – apie 8,5. Laisvalaikiu vaikinas žaidė krepšinį.

Prašo atsiliepti liudininkus  

Pradingęs L. Grikšas yra 184 cm ūgio, 90 kg svorio, vidutinio kūno sudėjimo, plaukai juodi, trumpai kirpti, akys rudos.

Tą vakarą jis dėvėjo juodas džinsines kelnes, juodą pūkinę striukę „Nike“ su gobtuvu, juodą sportinę kepurę, margą šaliką (mėlynos, žalios, gelsvos spalvos).

Ką nors žinančius apie L. Grikšo dingimo aplinkybes prašome skambinti į policiją arba artimiesiems telefonais 8 686 05559 ir 8 686 03202.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.