Panevėžyje dingusio gimnazisto tėvai už vertingą informaciją siūlo dosnų atlygį

Viltys, kad šeštadienio naktį dingęs 18-metis panevėžietis gimnazistas Lukas Grikšas dar gali būti gyvas, vis labiau blėsta. Antradienį apie pusšimtį Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų šukavo Panevėžio kultūros ir poilsio parką. Iki pietų vykusios paieškos buvo bevaisės. Kodėl jos buvo atliekamos už kelių kilometrų nuo vietos, kur dingo jaunuolis, dunksančiame parke, pareigūnai neatskleidžia.

Lazdomis smaigstydami sniegą, antradienį būrys policijos pareigūnų L. Grikšo pėdsakų ieškojo Panevėžio kultūros ir poilsio parke.<br>V. Petrauskienė
Lazdomis smaigstydami sniegą, antradienį būrys policijos pareigūnų L. Grikšo pėdsakų ieškojo Panevėžio kultūros ir poilsio parke.<br>V. Petrauskienė
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Dec 18, 2012, 8:19 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:29 PM

Tuo tarpu L. Grikšo tėvas, koncerno „Vikonda“ generalinis direktorius Linas Grikšas, antradienį paskelbė už vertingą informaciją apie sūnaus dingimą siūlantis dosnų piniginį atlygį ir garantuojantis visišką konfidencialumą.

Badė sniegą lazdomis

Antradienį iš ryto susirinkę Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalistai, teritorinių komisariatų bei kitų padalinių pareigūnai, išsirikiavę greta vienas kito, ėmė šukuoti didžiulę Kultūros ir poilsio parko teritoriją.

Atsineštomis lazdomis smaigstydami sniegą, jie per kelias valandas išžvalgė teritoriją nuo Parko gatvės iki Nevėžio upės. Tačiau jokių svarbių radinių neaptiko ir paiešką nutraukė.

Ieškoti dingusiojo ar įkalčių trukdo ir Panevėžyje nepaliaujamai krentantis sniegas. Parke sniego tiek, kad vietomis ieškotojai pusnyse klimpo iki pažastų.

Prieš tai dvi dienas pareigūnai kruopščiai tikrino teritoriją tarp Kniaudiškių ir Klaipėdos gatvių, kur draugai šeštadienio naktį išsiskyrė su L. Grikšu. Tačiau ir ten paieškos baigėsi be rezultatų.

Šunų uoslė bejėgė?

Savaitgalį dingusio aštuoniolikmečio ieškojo ir keli policijos kinologai su tarnybiniais šunimis. Tiesa, sėkmingai užuosti kvapą ir sekti pėdsakais specialiai dresuoti šunys gali, jei paieškos vietoje pradeda dirbti praėjus ne daugiau kaip 6 valandoms. Specialistų teigimu, ne pagalbininkas keturkojams pėdsekiams ir šaltis. Kadangi sušalęs žmogaus kūnas neirsta, tai ir neskleidžia kvapo, kurį šunys galėtų užuosti.

Paslaptingo bendramokslio dingimo sukrėsti neliko nuošalyje ir J. Balčikonio gimnazijos gimnazistai. Jaunuoliai taip pat aktyviai ėmėsi veikti – jau šeštadienio ryte paskleidė informaciją apie L. Grikšo dingimą socialiniuose tinkluose, vėliau iškabino visame mieste skelbimus, prašydami atsiliepti ką nors apie šį įvykį žinančius žmones.

Jaunuoliai taip pat L. Grikšo ieškojo ne tik rajone, kur jis dingo. Kai kurie dairėsi ir užmiestyje esančių vandens telkinių pakrantėse, pamiškėse.

Dingo po vakarėlio

Paskutinėje J. Balčikonio gimnazijos klasėje besimokantis vaikinas pradingo po gimnazistų vakarėlio grįždamas namo.

Praėjusio penktadienio vakare kartu su dar maždaug 50-čia J. Balčikonio mokyklos abiturientų L. Grikšas dalyvavo gimnazistų vakarėlyje. Jis vyko Tulpių gatvėje, prie buvusio „Pušyno“ restorano rūsyje esančioje salėje.

Kniaudiškių gatvėje gyvenantis L. Grikšas iš vakarėlio išvažiavo jau prasidėjus šeštadieniui, likus maždaug pusvalandžiui iki 2 val. nakties. Iš juos vežusio bičiulio automobilio vaikinas kartu su paralelinėje klasėje besimokančiu draugu išlipo Klaipėdos gatvėje, šalia kavinės „Arena pizza“ esančioje „Neste“ degalinėje. Ten įrengtos vaizdo kameros dar užfiksavo, kaip jis kalbėjosi su degalų užsipilti sumaniusiu jį atvežusiu vairuotoju.

Kartu išlipęs draugas pasuko į vieną pusę, o L. Grikšas per kiemus turėjo pasiekti savo namus – jis gyvena Kniaudiškių gatvėje, vos už kelių šimtų metrų nuo degalinės. Tačiau prekybos centro „Iki Šermutas“, pro kurį vaikinas turėjo eiti namų link, vaizdo kameros jo neužfiksavo.

Su motina vaikinas paskutinį kartą kalbėjosi 1 val. 37 min. L. Grikšas jai pasakė, kad po 10 min. pareis namo. Moteris suprato, kad sūnus kalba būdamas lauke, nes girdėjo pučiant vėją. Praėjus maždaug 15 min., nesulaukusi jo grįžtant, moteris pati jam paskambino, tačiau sūnaus mobiliojo ryšio telefonas jau buvo išjungtas.

Pats užtrukti negalėjo

Kad gerai besimokantis, tvarkingas jaunuolis sumanė pats kažkur užsibūti, netiki nei jo artimieji, nei draugai. Todėl jau šeštadienį L. Grikšo motina kreipėsi į policiją, buvo pradėta vaikino paieška.

Nepaisant visų pastangų, apie prieš daugiau nei tris paras dingusį jaunuolį kol kas nėra jokių žinių. Paieškas sunkina tai, kad Panevėžyje nuo pat penktadienio ištisai sninga ir pusto, net pačiame mieste – daugybė sniego, paslepiančio bet kokius pėdsakus.

Neatmetama ir pagrobimo versija

Kol kas visiškai neaišku, kur be pėdsakų dingo gimnazistas. Netoli tos vietos, kur iš automobilio išlipo L. Grikšas, neretai būriuojasi agresyvios kompanijos, veikia visą parą dirbanti alkoholinių gėrimų parduotuvė. Šio rajono gyventojai neatmeta tikimybės, kad naktį pro šalį ėjęs jaunuolis galėjo tapti chuliganų auka.

Neatmetama ir versija, kad L. Grikšo dingimas gali būti susijęs ir su jo tėvo Lino Grikšo užimamomis pareigomis – jis yra koncerno „Vikonda“ generalinis direktorius.

Prieš kelias dienas L. Grikšas, paklaustas, ar sūnaus dingimas negali būti susijęs su jo užimamomis pareigomis koncerne „Vikonda“, galbūt Lukas pagrobtas tikintis iš šeimos gauti išpirką, atsakė: „Supraskit, dingo mano sūnus. Aš nieko kol kas nežinau.“

Tėvo pareigomis nesigyrė

Dingusiojo gimnazisto tėvai išsiskyrę, vaikinas bute Kniaudiškių gatvėje gyvena su savo motina. Vaikinas bendramoksliams tėvo pareigomis nesigirdavo, bendravo draugiškai ir nebuvo pasipūtęs. Tačiau aplinkiniams nebuvo paslaptis, kad jis – iš turtingos šeimos.

Kai vaikinas gavo vairuotojo pažymėjimą, tėvai jam padovanojo kelias dešimtis tūkstančių kainavusį automobilį. Prestižinėje Panevėžio gimnazijoje besimokantis L. Grikšas buvo linkęs į tiksliuosius mokslus. Vaikinas mokėsi gerai, jo pažymių vidurkis – apie 8,5, o laisvalaikiu žaidė krepšinį.

Prašo atsiliepti

Pradingęs L. Grikšas yra 184 cm ūgio, 90 kg svorio, vidutinio kūno sudėjimo, plaukai juodi, trumpai kirpti, akys rudos.

Tą vakarą jis dėvėjo juodas džinsines kelnes, juodą pūkinę striukę „Nike“ su gobtuvu, juodą sportinę kepurę, margą šaliką (mėlynos, žalios, gelsvos spalvos).

Ką nors žinančius apie L. Grikšo dingimo aplinkybes prašome skambinti į policiją arba artimiesiems telefonais 8 686 05559 ir 8 686 03202.

Suteikusiems vertingos informacijos apie Luko Grikšo dingimo aplinkybes ar jo buvimo vietą artimieji garantuoja dosnų finansinį atlygį. Skambinti telefonu +37068605559, konfidencialumas garantuojamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?