Už vertingą informaciją apie dingusį L. Grikšą siūlo milijoną litų

Koncernas „Vikonda“ ir Lietuvos verslininkų bendruomenė išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad už vertingą informaciją apie dingusį „Vikondos“ generalinio direktoriaus sūnų Luką Grikšą jie pasiryžę sumokėti 1 milijoną litų. Pranešime rašoma, kad verslininkų bendruomenė yra sukrėsta šio įvykio, ir prašo visuomenės pagalbos ieškant 18-mečio vaikino.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 19, 2012, 9:12 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:51 PM

„Užjaučiame tėvus ir suprantame jų norą atgauti sūnų bet kokia kaina, neatmetant ir išpirkos galimybės. Tačiau ilgai taikstytis su esama padėtimi negalime, todėl norime išreikšti savo, kaip verslo organizacijos, poziciją: jeigu dingęs 18-metis Lukas Grikšas neatsiras gyvas iki gruodžio 20 dienos 24 valandos, bus skiriama 1 mln. Lt suma tiems, kas padės surasti asmenis, prisidėjusius prie galimo nusikaltimo. Kontaktinis telefonas 8(686)01125. Garantuojame 100 procentų liudininkų konfidencialumą“, - rašoma pranešime.

Paskutinėje J. Balčikonio gimnazijos klasėje besimokantis vaikinas pradingo po gimnazistų vakarėlio grįždamas namo.

Praėjusio penktadienio vakare kartu su dar maždaug 50-čia J. Balčikonio mokyklos abiturientų L. Grikšas dalyvavo gimnazistų vakarėlyje. Jis vyko Tulpių gatvėje, prie buvusio „Pušyno“ restorano rūsyje esančioje salėje.

Kniaudiškių gatvėje gyvenantis L. Grikšas iš vakarėlio išvažiavo jau prasidėjus šeštadieniui, likus maždaug pusvalandžiui iki 2 val. nakties. Iš juos vežusio bičiulio automobilio vaikinas kartu su paralelinėje klasėje besimokančiu draugu išlipo Klaipėdos gatvėje, šalia kavinės „Arena pizza“ esančioje „Neste“ degalinėje. Ten įrengtos vaizdo kameros dar užfiksavo, kaip jis kalbėjosi su degalų užsipilti sumaniusiu jį atvežusiu vairuotoju.

Kartu išlipęs draugas pasuko į vieną pusę, o L. Grikšas per kiemus turėjo pasiekti savo namus – jis gyvena Kniaudiškių gatvėje, vos už kelių šimtų metrų nuo degalinės. Tačiau prekybos centro „Iki Šermutas“, pro kurį vaikinas turėjo eiti namų link, vaizdo kameros jo neužfiksavo.

Su motina vaikinas paskutinį kartą kalbėjosi 1 val. 37 min. L. Grikšas jai pasakė, kad po 10 min. pareis namo. Moteris suprato, kad sūnus kalba būdamas lauke, nes girdėjo pučiant vėją. Praėjus maždaug 15 min., nesulaukusi jo grįžtant, moteris pati jam paskambino, tačiau sūnaus mobiliojo ryšio telefonas jau buvo išjungtas.

Kad gerai besimokantis, tvarkingas jaunuolis sumanė pats kažkur užsibūti, netiki nei jo artimieji, nei draugai. Todėl jau šeštadienį L. Grikšo motina kreipėsi į policiją, buvo pradėta vaikino paieška.

Nepaisant visų pastangų, apie prieš daugiau nei tris paras dingusį jaunuolį kol kas nėra jokių žinių. Paieškas sunkina tai, kad Panevėžyje nuo pat penktadienio ištisai sninga ir pusto, net pačiame mieste – daugybė sniego, paslepiančio bet kokius pėdsakus.

Kol kas visiškai neaišku, kur be pėdsakų dingo gimnazistas. Netoli tos vietos, kur iš automobilio išlipo L. Grikšas, neretai būriuojasi agresyvios kompanijos, veikia visą parą dirbanti alkoholinių gėrimų parduotuvė. Šio rajono gyventojai neatmeta tikimybės, kad naktį pro šalį ėjęs jaunuolis galėjo tapti chuliganų auka.

Neatmetama ir versija, kad L. Grikšo dingimas gali būti susijęs ir su jo tėvo Lino Grikšo užimamomis pareigomis – jis yra koncerno „Vikonda“ generalinis direktorius.

Prieš kelias dienas L. Grikšas, paklaustas, ar sūnaus dingimas negali būti susijęs su jo užimamomis pareigomis koncerne „Vikonda“, galbūt Lukas pagrobtas tikintis iš šeimos gauti išpirką, atsakė: „Supraskit, dingo mano sūnus. Aš nieko kol kas nežinau.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?