Vilniuje dvyliktokas susirgo meningokokine infekcija

Vilniuje abiturientas užsikrėtė meningokokine infekcija. Tik pirmadienio rytą jis perkeltas iš reanimacijos palatos į slaugos. Jo būklė šiuo metu yra stabili.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-03-18 10:46, atnaujinta 2018-03-09 19:32

Klastinga liga Vilniaus Gabijos gimnazijos dvyliktoką pakirto ketvirtadienio vakarą. Tada jis buvo išvežtas į ligoninę. „Mes apie tai sužinojome kitą dieną, kai jis neatėjo į mokyklą. Mūsų žiniomis, šiuo metu jo būklė yra nebloga“, - portalui lrytas.lt sakė Vilniaus Gabijos gimnazijos direktorė Vilija Klimavičienė.

Apie ligą buvo įspėta mokyklos bendruomenė.

Daugiau sergančių ta infekcija Vilniaus Gabijos gimnazijoje nėra.

Mokykloje mokosi 1400 mokinių.

Pavojinga ir moksleiviams, ir suaugusiems

Vilniaus visuomenės sveikatos centras įspėja, kad meningokokinė infekcija yra labai pavojinga liga. Tiek vaikams, tiek suaugusiesiems. Tačiau nuo jos galima apsisaugoti rūpinantis savo sveikata ir reaguojant net į menkiausius sveikatos sutrikimus.

Atšalus orams meningokokinės bakterijos pradeda ieškoti šilto prieglobsčio. Todėl skverbiasi į žmonių organizmus. Liga perduodama oru ir prisilietimais. Kartais bakterijos nešiotojas gali pats net nesirgti meningokokinės infekcija, o tik platinti ligą.

Dažniausiai meningokokinės bakterijos plinta tarp artimųjų, nuolat kontaktuojančių žmonių. Liga gali plisti, tarkime, tarp viename suole sėdinčių moksleivių.

Pirmasis infekcijos požymis - sloga. Vos pradėjus sloguoti reikia saugotis, gydytis ir nesilankyti viešose vietose.

Liga yra dažna Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.