Panevėžio rajone dingusio paauglio ieško policininkai ir kariai

Jau antra diena Panevėžio rajone, Smilgių seniūnijoje vyksta dingusio be žinios šešiolikamečio vaikino paieškos. Neoficialiais duomenimis, susikrimtęs paauglys iš namų miško link pirmadienio rytą išėjo sužinojęs, kad savaitgalį internete atsirado nuotraukų ar vaizdo medžiagos, kur iš jo tyčiojasi vyresni kaimo jaunuoliai.

Dingusio paauglio Panevėžio rajone policijos pareigūnai ieškojo ir su tarnybiniu šunimi, tačiau kol kas nesurado.<br>V. Balkūno asociatyvinė nuotrauka
Dingusio paauglio Panevėžio rajone policijos pareigūnai ieškojo ir su tarnybiniu šunimi, tačiau kol kas nesurado.<br>V. Balkūno asociatyvinė nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2013-04-30 16:25, atnaujinta 2018-03-07 11:57

Antradienį pradingusio nepilnamečio ieškoti buvo pasitelkta pusšimtis iš Kauno atvežtų Viešojo saugumo tarnybos karių, kartu su jais Perekšlių kaimo apylinkes šukuoja beveik 30 Panevėžio rajono policijos pareigūnų. Pirmadienį paauglio ieškojo vietos gyventojai, policijos pareigūnai su tarnybiniu šunimi.

Perekšlių kaime su mama, močiute ir vyresnės sesers šeima gyvenantis paauglys dingo pirmadienio rytą. Kaip vėliau pareigūnams sakė jo motina, sūnus iš namų išėjo apie 9 val. 30 min. Kažkas iš vietos gyventojų matė, kaip iš kaimo vaikinas nuėjo miško link. Žvarbų rytą paauglys išėjo vilkėdamas pilkos spalvos sportinį kostiumą, avėjo juodos spalvos sportiniais bateliais. Šešiolikametis yra maždaug 170 cm ūgio, vidutinio kūno sudėjimo.

Paauglys tik mažiau kaip metus gyvena Perekšlių kaime. Anksčiau jis bei jo sesuo augo Telšių rajone, pas močiutės seserį. Pastarosios sveikatai sušlubavus, pernai vaikinas atsikraustė gyventi pas motiną į Panevėžio rajoną, nuo rugsėjo ėmė lankyti Smilgių vidurinę mokyklą.

„Neprarandam vilties, kad jis atsiras“, – lrytas.lt sakė Smilgių vidurinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja Birutė Ambotienė. Pedagogės teigimu, dingęs paauglys artimų draugų tarp savo bendramokslių dešimtokų neturėjo, labiau draugauja su jaunesniais moksleiviais.

Pasak B. Ambotienės, jau po paauglio dingimo pasklido kalbos, kad jis tapo patyčių auka. Neva internete savaitgalį atsirado vaizdo įrašų ar nuotraukų, kaip iš jo tyčiojasi gerokai vyresni kaimo jaunuoliai.

„Nors bandė ir mūsų informatikas internete ieškoti, nieko neaptiko“, – sako direktoriaus pavaduotoja, pabrėžusi, kad mokykloje niekas iš minėto paauglio nesišaipė.

Neoficialiais duomenimis, pirmadienį šešiolikametis atsisakė eiti į mokyklą, teigdamas, kad baiminasi moksleivių reakcijos į internete pasklidusius patyčių vaizdus. O vėliau nežinia kur išėjo ir dingo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.