Po Paskutinio skambučio šventės nuskendo du Panevėžio abiturientai (papildyta)

Panevėžio „Minties“ gimnazija sukrėsta – penktadienį pedagogus ir moksleivius šokiravo žinia, kad kaimo turizmo sodyboje netoli Trakiškio kaimo, po Paskutinio skambučio šventės 4b klasės surengto vakarėlio metu nuskendo du abiturientai – 19 metų Paulius K. ir 18 metų Lukas R. Bendramoksliai vaikinų pasigedo ketvirtadienio vėlų vakarą, kai jie iš pirties išėjo į šalia esantį tvenkinį maudytis ir nebegrįžo.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

May 31, 2013, 9:08 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 1:42 AM

Penktadienio rytą narai abu nuskendusius jaunuolius vieną šalia kito rado tvenkinio dugne, 3 metrų gylyje. Neoficialiais duomenimis, vienas jų nemokėjo plaukti. Gali būti, kad jam ėmus skęsti, kitas nesėkmingai puolė draugo gelbėti. 

Narai surado išaušus

Nelaimė Žaliojoje girioje, keliolika kilometrų nuo Panevėžio įsikūrusioje kaimo turizmo sodyboje įvyko ketvirtadienį vakare. Tądien mieste atšventę Paskutinį skambutį, čia vakare švęsti suvažiavo „Minties“ gimnazijos 4b klasės abiturientai.

Kartu su bendramoksliais šventusių 19 metų Pauliaus K. ir 18 metų Luko R. pasigesta buvo jau sutemus. Vaikinus draugai paskutinį kartą matė išeinančius iš pirtelės maudytis į šalia tyvuliuojantį tvenkinį. Jų pasigedę, gimnazistai  iš pradžių patys bandė jų ieškoti, o po vidurnakčio apie galimai įvykusią nelaimę pranešė policijai.

Jau iš karto buvo įtariama, kad vaikinai galėjo nuskęsti. Tačiau tamsiu paros metu tvenkinyje paieškų Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos narai vykdyti negalėjo, teko laukti ryto.  

Penktadienio rytą, apie pusę devynių, liūdniausios prognozės išsipildė. Narai tvenkinio dugne, vieną šalia kito rado abiejų abiturientų kūnus. Tvenkinio gylis toje vietoje siekia 3 metrus. Gali būti, kad vienam jaunuoliui pradėjus skęsti, kitas puolė jo gelbėti. Neoficialiais duomenimis, vienas iš šių vaikinų nemokėjo plaukti.   Šios žinios sielvarto apimti žuvusiųjų klasės draugai sulaukė dar būdami šioje kaimo turizmo sodyboje. Ten pat jau buvo atvažiavę ir abiejų vaikinų artimieji. Be policijos ekipažų, į sodybą atvažiavo ir greitosios pagalbos medikai – jų pagalbos prireikė nelaimės sukrėstiems žmonėms.

„Vienas iš nuskendusiųjų – mano sūnėnas“, – lrytas.lt sakė tą patį rytą į nelaimės vietą atskubėjusi Panevėžio miesto savivaldybės civilinės saugos skyriaus vedėja Vilma Kartanaitė. Moteris teigė nelaimės aplinkybių dar nežinanti. 

Mokykla laukia psichologų

„Atleiskit, bet neturiu jėgų apie tai kalbėti“, – žurnalistams penktadienio rytą sakė „Minties“ gimnazijos direktorius Egidijus Samas. Ketvirtadienį jis 4b abiturientams vedė paskutinę pamoką, kalbėjo apie jų laukiantį būsimą gyvenimo etapą, net neįtardamas, kokia tragedija netrukus įvyks. 

„Mes visi sukrėsti – ir pedagogai, ir moksleiviai. Laukiame atvykstant psichologų iš Pedagoginės psichologinės tarnybos, nes visiems būtina jų pagalba. Abu vaikinai buvo nuostabūs, geri vaikai. Paulius – mūsų pirmūnas, jis turėjo baigti gimnaziją su pagyrimu. Lukas irgi neblogai mokėsi, taip pat buvo šaunus, draugų mylimas žmogus“, – pasakojo „Minties“ gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Vilma Rimvydienė.

Pedagogė sakė neįsivaizduojanti, kaip dviejų klasės draugų netekusiems gimnazistams pirmadienį pavyks išlaikyti pirmąjį – lietuvių kalbos – brandos egzaminą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.