Žemės nuošliauža mirtinai sužalojo tranšėją kasusį darbininką

Antradienį Kelmėje keičiant lietaus drenažo vamzdžius žemės nuošliauža užgriuvo ir sunkiai sužalojo du tranšėjoje buvusius darbininkus.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2013-06-19 11:27, atnaujinta 2018-03-05 09:24

Vienas darbininkas dėl patirtų sužalojimų įvykio vietoje mirė, o kitas buvo nuvežtas į Kelmės ligoninę ir suteikus pagalbą paguldytas į chirurgijos skyriaus palatą.

Nelaimė Kelmėje, J. Janonio gatvėje ties 15 numeriu pažymėtu namu įvyko 10 val. 30 min.

Senąjį lietaus drenažo vamzdį nauju keitę P. Račkausko firmos „Agrotech“ darbininkai iškasė 1,5-1,9 metro gylio tranšėją.

Išėmę senąjį ir pakloję naują drenažo vamzdį darbininkai jau ruošėsi jį užkasti, kai netikėtai slinkti ėmusi žemės nuošliauža prispaudė abu tranšėjoje buvusius darbininkus.

Į pagalbą bėdos ištiktiems darbininkams suskubo jų kolegos, tačiau vieno tranšėjoje buvusio vyriškio išgelbėti nepavyko – nuo patirtų sužalojimo 42 metų V. J. mirė įvykio vietoje. Spėjama, kad vyriškis žuvo dėl krūtinės ląstos suspaudimo. Kitas iš nuošliaužos išvaduotas darbininkas 37 metų E. D. buvo nuvežtas į Kelmės ligoninę, kur medikai jam diagnozavo dubens kaulų lūžimą. Suteikus pagalbą E. D. buvo paguldytas gydytis į ligoninės chirurgijos skyriaus palatą.

Dėl tragiškai pasibaigusių žemės kasimo darbų pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įvykį tiria ir valstybinės darbo inspekcijos pareigūnai.

Įvykio vietą apžiūrėję specialistai konstatavo, kad kasant tranšėją nebuvo tinkamai organizuotas darbas – reikėjo arba nukasti tranšėjos šlaitus, arba sutvirtinti jos kraštus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.