Pasvalio sūrinės darbuotojas susižalojo neįprastai sveikinamas?

Iš pradžių Panevėžio ligoninėje, o dabar Kauno klinikose gydomas 27 metų pasvalietis A. V. Bendrovės „Pieno žvaigždės“ filialo Pasvalio sūrinė darbuotojas sunkią galvos traumą patyrė darbo vietoje birželio 17 dieną, kai nuo sūrių palečių keltuvo nukrito ant grindų.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jun 20, 2013, 6:49 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:42 AM

Darbo inspektoriams vyriškis tvirtina nieko apie nelaimę neprisimenantis, tačiau po Pasvalį sklando gandai, kad sūrininkas susižalojo, kai bendradarbiai vidurnaktį nusprendė neįprastai pasveikinti jį su gimtadieniu – pakiloti į orą 27 kartus ne ant rankų, o keltuvu, kuriuo ant konvejerio kraunamos paletės su fermentiniais sūriais.

Į AB „Pieno žvaigždės“ filialą Pasvalio sūrinė greitosios pagalbos medikai buvo iškviesti vos prasidėjus pirmadieniui, šiek tiek po vidurnakčio. Policijos suvestinėje rašoma, kad birželio 17 d., 0 val. 05 min. darbo metu nuo sūrių palečių keltuvo ant grindų nukrito ir susižalojo galvą A. V., gimęs 1986 m., gyv. Pasvalyje, kuris gydymui išvežtas į Respublikinę Panevėžio ligoninę.

Iš minėtos ligoninės A. V., patyręs sunkią galvos traumą, buvo pervežtas į Kauno klinikas, jam turėjo būti atlikta operacija. Vyriškiui skilę kaukolės kaulai, sutrupėjęs žandikaulis, sumušta krūtinė.

Kaip lrytas.lt sakė Valstybinės darbo inspekcijos Panevėžio skyriaus vadovas Rimantas Trota, jo pavaldiniai aiškinasi šio nelaimingo atsitikimo aplinkybes. Pirminiais duomenimis, beveik 2 metrų ūgio vyriškis ant grindų nukrito iš ne daugiau kaip metro aukščio – aukščiau šie sūrių palečių keltuvai tiesiog neiškelia. „Nors aukštis atrodo ir nedidelis, to užteko, kad darbuotojas sunkiai susižalotų“, – lrytas.lt sakė R. Trota.

Valstybinės darbo inspekcijos pareigūnai, apsilankę Panevėžio ligoninėje, apklausė A. V., tačiau vyriškis teigia visiškai neprisimenąs, kaip įvyko nelaimė.

Nieko dorai darbo inspektoriams negalėjo paaiškinti ir jo kolega, dirbęs prie 3-iosios sūrių raikymo linijos, nuo kurios keltuvo nukritęs ir susižalojo A. V., kurio darbo vieta šalia, prie 2-osios linijos. Jis teigė tuo metu, kai įvyko nelaimė, buvęs trumpam nusisukęs. Kiti naktinės pamainos darbuotojai tvirtina taip pat šio įvykio nematę.

Tačiau Pasvalyje sklando gandai, kad iš tiesų šis nelaimingas atsitikimas įvyko keliems kolegoms nusprendus originaliai pasveikinti tądien gimusį A. V. Jie vidurnaktį bendradarbį sumanė pagerbti pakilodami į orą ne ant rankų, o keltuvu. Tačiau vyriškis neišsilaikė ir žnektelėjo ant žemės.

Šią įvykio versiją iš žurnalistų išgirdęs R. Trota sakė negalįs nei paneigti, nei patvirtinti, kad taip galėjo būti – tokių duomenų inspektoriai kol kas neturi. Vyksta tyrimas, per kurį ir bandoma išsiaiškinti visas nelaimingo atsitikimo aplinkybes. Kol kas net neaišku, ar A. V. tą naktį darbe buvo blaivus – kol kas negauti atsakymai iš ligoninės, kur buvo tyrimams paimta jo kraujo.

Sužinoti, ką apie šią nelaimę mano AB „Pieno žvaigždės“ filialo Pasvalio sūrinė generalinis direktorius Virginijus Jankauskas, nepavyko.

Išgirdęs, kokiu klausimu lrytas.lt korespondentė jam skambina, padalinio vadovas piktai užsipuolė: „Kodėl jūs domitės tuo nelaimingu atsitikimu? Jums malonu? Jokių komentarų“ ir nutraukė pokalbį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.