Mokslo metų pradžia Elektrėnuose: 12-metis prisigėrė iki komos būsenos

Rugsėjo 1-osios šventė dvylikamečiui iš Elektrėnų vos nesibaigė tragedija. Su draugais prisigėrusį moksleivį tėvai į ligoninę atvežė komos būsenos. Berniukas į Elektrėnų ligoninę buvo pristatytas pirmadienio vakarą, 17 val. 15 min.

Mokslo metų pradžią moksleiviai šventė su alkoholiu.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Mokslo metų pradžią moksleiviai šventė su alkoholiu.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Sep 3, 2013, 2:39 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:25 PM

„Vaikas buvo komos būsenos, bet dabar jaučiasi puikiai – geba orientuotis, turi koordinaciją. Aplinkybių neatsimena, bet sako, kad buvo su draugais. Reanimacijoje jis  praleido visą naktį“, – sakė Elektrėnų ligoninės direktorė Laimutė Matkevičienė.

Atgavęs sąmonę berniukas prisipažino, kad gėrė su draugais. Su kuo konkrečiai – nenorėjo sakyti, tačiau manoma, kad su bendraklasiais.

„Daugiau tokių atvejų neturėjome, viskas buvo ramu. Džiaugiamės, kad pasisekė ir jis yra sveikas. Laiku suteikėme pagalbą ir atgaivinome“, – sakė ligoninės vadovė.

Ligoninės direktorės teigimu, jeigu berniukui nebūtų buvusi laiku suteikta pagalba, viskas galėjo baigtis kur kas blogiau: „Negaliu kategoriškai teigti, bet prognozė būtų buvusi liūdna. Džiaugiamės, kad vaikas liko gyvas.“

L.Matkevičienė pasakojo, kad po mokslo metų pradžios šventės visuomet atvežama alkoholiu apsinuodijusių vaikų: „Kasmet sulaukiame tokio „džiaugsmo“. Yra buvę tokių šeimų, kurioms atrodo, kad tai (girtas vaikas. – Red.) nieko tokio.“

Didmiesčiuose girtų vaikų nebuvo

Vilniaus Santariškių universitetinės ligoninės atstovų teigimu, pirmadienį nebuvo pristatyta alkoholiu apsinuodijusių nepilnamečių. Tokia pati situacija ir Respublikinėje Kauno ligoninėje.

„Dažniausiai tai būna paaugliai, kurie jau eina į mokyklą. Tai nebūtinai susiję su mokslo metų pradžios švente. Dauguma nepilnamečių pas mus patenka po gimtadienių, yra buvę incidentų per Sostinės dienas, kai atveža grupelę vaikų. Be to, išgėrusių vaikų pas mus atveža, kai šie patiria įvairių traumų“, – sakė Vilniaus universiteto Vaikų ligoninės atstovė Jolanta Normantienė.

Kasmet į Vilniaus Santariškių ligoninę pristatoma daugiau nei šimtas apgirtusių ir susižeidusių vaikų. Praėjusiais metais alkoholio padaugino ir įvairių sužalojimų patyrė 108 nepilnamečiai.

Pirmadienio vakarą Vilniaus gatvėmis su policijos ekipažu važinėjo portalo lrytas.lt žurnalistai. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos patrulių būrio vadas Viktoras Pavlovas sakė, kad sostinėje buvo palyginti ramu – vėsus oras ir lietus išvaikė iš atvirų vietų mokslo metų pradžią svaigalais pažymėti mėgstantį jaunimą.

Pavakare po Žaliuoju tiltu buvo pastebėtas būrelis jaunuolių, tarp jų ir dvi merginos. Ant patiltės atbrailos stovėjo du buteliai „Coca-Cola“ ir daugiau nei pusė nugerto 0,7 litrų talpos burbono „Kentuky Jack“. Policininkai nepilnamečiams liepė savo gėrimus išpilti į Nerį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.