Automobilyje sudegė ir merginos svajonės apie užsienį

Liekna, prisižiūrinti save, visuomet susitvarkiusi – taip praėjusį šeštadienį žiauriai nužudytą 17-metę apibūdino ją pažinoję panevėžiečiai. Mergina su savo išvaizda siejo ir ateities planus – tikėjosi dirbti modeliu.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė, Rasa Stundžienė

Sep 23, 2013, 3:03 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:49 PM

Pernai rugpjūtį ši mergina perėjo mokytis į Panevėžio Juozo Miltinio gimnaziją. Padavusi dokumentus, ji perspėjo mokyklos darbuotojus, kad pirmas kelias savaites pamokų nelankys – išvyksta į užsienį. „Darbo reikalais. Kažką panašaus į modelio darbą“, – apie išvykimo priežastis sakė Panevėžio Juozo Miltinio gimnazijos direktoriaus pavaduotoja, nenorėjusi atskleisti savo vardo.

Moteris apgailestavo, kad gimnazijoje ją matė tik kelias akimirkas – vos padavusi dokumentus, mergina iškart išvyko į užsienį, o grįžusi kitą dieną parašė prašymą iš gimnazijos išeiti. Merginos pamokose nebuvo iki rugsėjo 20 dienos. Grįžusi, į J.Miltinio gimnaziją ji atėjo vienai dienai ir parašė prašymą pereiti į kitą mokyklą.

„Mano, paprastos moters akimis, ji modelio duomenis turėjo. Ji liekna, prisižiūrinti save, gražiai atrodė, žemo ūgio, gražių plaukų, pasidažiusi, susitvarkiusi. Ne kiekviena vienuoliktokė skiria tiek dėmesio išvaizdai, kaip šita mergaitė“, - šeštadienį liepsnose žuvusią nepilnametę apibūdino Panevėžio Juozo Miltinio gimnazijos darbuotoja.

Išėjo iš mokyklos ruošdamasi emigruoti 

Panevėžio Vytauto Žemkalnio gimnazijos direktorius Artūras Totilas pasakojo, kad tragiškai žuvusi 17-metė jo vadovaujamoje gimnazijoje mokėsi pusę praėjusių mokslo metų. Jo teigimu, antram pusmečiui mergina į jo vadovaujamą gimnaziją atėjo iš Panevėžio Vytauto Mikalausko menų mokyklos.

Apie panevėžietę ir jos mokslus jis negalėjo daug papasakoti. „Pamokų lankymas buvo poprastis, su tuo tikrai buvo problemų. Kiek girdėjau, mergina nelabai sutarė su tėvais“, - sakė A.Totilas.

Nepaisant sunkumų, gimnazistė sėkmingai baigė vienuoliktą klasę. Tačiau šiais mokslo metais į gimnaziją ėjo tik trumpai.

Rugsėjo 9 dieną ji parašė prašymą išeiti iš mokyklos. „Rašė, kad išvyksta į užsienį dirbti. Kiek girdėjau, į Ispaniją“, - sakė direktorius. Apie tai, kad šioje šalyje pas giminaičius prieš kurį laiką ji lankėsi ir Ispanija labai susižavėjo, lrytas.lt pasakojo ir kalbinti jos bičiuliai iš Dembavos.

Kiti šaltiniai teigė, kad mergina planavo skristi į Angliją. Mylėjo jaunesnį brolį

Kad 17-metė ketino važiuoti į užsienį dirbti modelio darbo, girdėjo ir Dembavos laiškanešė Janina Smetonienė. „Artimiausiu metu ji ruošėsi išvažiuoti“, - kalbėjo moteris.

Ji nužudytąją vadino gera mergaite. „Šeima gerai sugyveno, gera mergaitė buvo. Praleidinėdavo pamokas, bet šiaip tai gera. Dembavoje dalyvavo šokių ratelyje, šoko pramoginius šokius“, - apie nužudytą nepilnametę pasakojo Dembavos laiškanešė.

Spalio pradžioje merginai būtų sukakę 18 metų. Ji gyveno su motina, patėviu, jaunesniu broliuku.

„Tame pačiame name gyvena patėvio broliai, merginos senelis. Jie namą statosi, kol kas ūkiniame pastate gyvena“, - pasakojo J.Smetonienė.

Apie tai, visa šeima draugiškai darbuodavosi namo statybose, pasakojo ir kaimynystėje gyvenantys žmonės. Mergina labai mylėjo savo pradinuką broliuką. Berniukas sesę taip pat labai mylėjo.

Nužudė dėl keršto?

Velžio seniūnijos, kuriai priklauso Dembavos kaimas, duomenimis, nei mergina, nei jos motina seniūnijoje nedeklaravusi gyvenamosios vietos. Darbuotojai spėjo, kad šeima oficialiai įregistruota Panevėžyje.

Velžio seniūnas Alfonsas Bakšys pasakojo, kad miestelyje sklando gandai, jog baisus nusikaltimas galėjo būti kerštas merginai už tai, kad ji paliko buvusį savo draugą, gerokai už save vyresnį.

Seniūnas labiausiai nusivylęs Bendrojo pagalbos centro darbu. „Mobiliojo ryšio sistemos turėtų pasirūpinti, kad būtų galimybė nustatyti, iš kur skambinama. Dabar kaip Afrikos valstybėje. Labai skaudu“, - kalbėdamas su lrytas.lt apgailestavo A.Bakšys.

Jis pasitiki policijos pareigūnais ir tiki, kad jie išnarplios šią sudėtingą bylą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.