MRU ir Manheimo universitetai gedi nužudytos studentės

Savaitgalį Vokietijoje tragiškai žuvo Mykolo Romerio universiteto studentė Gabrielė Žebrovskytė, pagal mainų programą keturiems mėnesiams išvykusi studijuoti į Manheimo universitetą. Mergina buvo išprievartauta ir nužudyta, vakare grįždama iš Vokietijos susivienijimo dienai skirtos filmų peržiūros universitete. Lietuvė, prastai pažinodama miestą, į bendrabutį grįžo pavojingu keliu, pro patiltę, po kuria mėgsta rinktis narkomanai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 9, 2013, 3:33 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:03 AM

Už informaciją apie žudiką - 10 tūkst. eurų

Merginos nužudymui tirti sudarytos specialios kriminalistų darbo grupės narių skaičius nuo 25 buvo padidintas iki 52. Už informaciją apie G.Žebrovskytės žudikus Manheimo miesto policija pažadėjo 10 tūkst. eurų (34 500 litų) – kaip rašo morgenweb.de, tokia suma jau seniai nebuvo žadama už informaciją. Spalio 3-iosios vakarą G.Žebrovskytė lankėsi universitete vykusiame filmų vakare „Movie Night”.

Keli liudininkai tvirtino, kad mergina iš filmo išėjo tarp pusės devynių ir dešimtos valandos vakaro, bet niekas negali prisiminti, ar ji buvo viena, ar su palydovu.

Taip pat iki šiol neaišku, ar mergina iškart patraukė į studentų bendrabutį Jungbušo rajone, ar dar vaikščiojo po miestą, kur ir galėjo susipažinti su žudiku.

Policijos pareigūnų prašymas atsiliepti žmones, mačiusius G.Žebrovskytę tą vakarą mieste ar pastebėjusius ką nors įtartina netoli Kurto Schumacherio tilto, po kuriuo įvykdyta žmogžudystė, buvo išgirstas.

Sulaukta daugiau kaip 50 įvairiausių pranešimų apie galimą žudiką ar įtartinus asmenis, tačiau kol kas nė vienas jų nepasitvirtino.

Žmogžudystės sukrėsti Manheimo gyventojai žeria kritiką policijos pareigūnams, kodėl jie nesugebėjo išgelbėti merginos.

Taip pat stebimasi, kodėl niekas nepastebėjo užsienietės vienos klajojančios po miestą.

Manheimo universiteto, į kurį studijuoti psichologijos buvo atvykusi G.Žebrovskytė, studentai žada visokeriopą paramą nužudytos lietuvės artimiesiems, kurie atvyksta atsiimti kūno.

Minės tą pačią dieną

Mykolo Romerio ir Manheimo universitetai spalio 10 d., ketvirtadienį, paminės žuvusiąją studentę.

MRU kancleris doc. dr. Saulius Spurga sako, kad visa Universiteto akademinė bendruomenė yra sukrėsta studentės Gabrielės Žebrovskytės  beprasmiškos ir kraupios žūties: „Ir dėstytojams, ir kurso draugams sunku patikėti, kad jų kolegė jau nebeatvers auditorijos durų, nebesėdės viename suole, nebesidalins džiaugsmais ir rūpesčiais... Reiškiame nuoširdžiausią užuojautą Gabrielės tėvams, broliui Gediminui, draugams ir artimiesiems, išgyvenantiems skaudžią netektį. Šią sunkią valandą gedime kartu ir linkime jiems tvirtybės. Gabrielės atminimas gyvas visų mūsų širdyse“.

Kancleris S.Spurga pažymėjo, kad Mykolo Romerio ir Manheimo universitetai spalio 10 d. solidariai paminės studentės atminimą: „Kviesime bendruomenę į Šv. Mišias, Mykolo Romerio universitete aukojamas už Gabrielę, šią dieną taip pat prašysime studentų ir dėstytojų rimtimi bei susikaupimu pagerbti studentę, kurią ištiko tragiškas likimas.

Ketvirtadienio popietę Manheimo universitetas bei miesto bendrija, dalyvaujant Manheimo miesto merui dr. Peteriui Kurzui, irgi rengs Gabrielės atminimo vakarą Universiteto auloje. Po paminėjimo visi susirinkusieji bus pakviesti su degančiomis žvakėmis prisijungti prie atminimo eisenos link nusikaltimo vietos.

Į Manheimą dalyvauti atminimo vakare išvyksta MRU Socialinės politikos fakulteto dekanė prof. dr. Leta Dromantienė ir dvi Gabrielės mokslo draugės.

Manheimo universitetas taip pat išreiškė gilią užuojautą dėl jame pagal mainų programą psichologiją studijavusios ir žuvusios studentės iš Lietuvos. “Esame labai sukrėsti. Mūsų visų mintys yra kartu su žuvusiosios šeima, jos draugais bei bendramoksliais. Linkime stiprybės šią sunkią netekties valandą“, - Unversiteto išplatintame pranešime cituojamas jo rektorius prof. dr. Ernstas-Ludwigas von Thaddenas.

„Su Manheimo Universitetu mus sieja glaudūs ryšiai, pagal mainų programas nuo 2002 metų pas juos studijuoti vyksta ir pas mus atvyksta bakalaurai, magistrantai, doktorantai. Neabejojame, kad šis įvykis sutelks universitetų bendruomenes ir tik sustiprins tikėjimą, kad išsilavinimas, žinių poreikis visada išliks pranašesni prieš smurtą ir žiaurumą“, - pabrėžia Mykolo Romerio universiteto kancleris doc. dr. S.Spurga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.