Švedai tiria lietuvio žūties kelte „Patria Seaways“ aplinkybes

Švedijos policija aiškinasi Danijos laivybos bendrovės „DFDS Seaways“

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Nov 30, 2013, 4:36 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:42 AM

Nelaimė įvyko pirmadienį po vidurdienio, kai iš Estijos uosto Paldiskio į Kapelskarą reguliariai plaukiojantis krovinių ir keleivių keltas „Patria Seaways“ jau buvo uoste ir švartavosi prie krantinės.

Jūrininkai pasigedo vieno įgulos nario – antrojo mechaniko A.S. Vėliau jis aptiktas negyvas lifte. Spėjama, kad vyriškis ten žuvo bandydamas pašalinti kažkokį gedimą. Bet tai dar turi patvirtinti ir ekspertai.

Įgula apie nelaimę iškart informavo Kapelskaro uosto valdžią, policiją. Atvykę į keltą pareigūnai apžiūrėjo įvykio vietą, apklausė „Patria Seaways“ kapitoną, mechanikų tarnybos specialistus, kitus jūrininkus.

Kol keltas „Patria Seaways“ stovėjo Švedijos uoste, visus liftus, kuriais naudojasi ir įgulos nariai, ir keleiviai, denio įrenginius, mechanizmus apžiūrėjo tenykščiai laivybos ir technikos ekspertai.

Švedijos pareigūnų pradėto tyrimo dėl žmogaus žūties laive rezultatų, ekspertų išvadų dėl kelto įrenginių saugumo „DFDS Seaways“ vadovybė nežino. Žuvusiojo mechaniko kūnas į Lietuvą dar neatvežtas.

„Tokius tyrimus švedai atlieka kelias savaites. Darome viską, kad žuvusiojo palaikai būtų kuo greičiau pergabenti į Lietuvą“, – kalbėjo bendrovės „DFDS Seaways“ rinkodaros direktorius Vaidas Klumbys.

Jūrų keltas „Patria Seaways“ (ankstesnis pavadinimas – „Lisco Patria“) daug metų plaukiojo iš Klaipėdos į Kylį (Vokietija) ir Karlshamną (Švedija). Visi jo įgulos nariai – Lietuvos piliečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.