Nelaimė Kauno „Akropolyje“ - restoranas paskendo dūmuose (papildyta)

Sekmadienį Kauno „Akropolio“ patalpose pasirodė dūmai. Dideliame prekybos centre buvo galima užuosti degėsių kvapą. Nelaimė įvyko restorane „Gan bei city“. Buvo iškviesti ugniagesiai. Apie tai pranešė portalo lrytas.lt skaitytojai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 8, 2013, 11:12 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:31 PM

„Iš restorano pradėjo kilti dūmai, atrodė, kad kilo gaisras“, - pasakojo prekybos centro lankytojas. Jis atrodė susijaudinęs. Vyras pasakojo, kad dūmai pasklido po „Akropolio“ koridorius.

Tai įvyko apie 11 valandą. Restoranas tuo metu dar nebuvo atidarytas.

Prekybos centro informacijos centro atstovė portalui lrytas.lt pasakojo, kad užsikimšo restorano vėdinimo sistemos. Gaisro nebuvo, tačiau buvo iškviesti ugniagesiai-gelbėtojai.

Šiuo metu gedimas tvarkomas ir bus įleisti restorano „Gan bei city“ lankytojai.

Reporteriai pranešė, kad apsaugos signalizacijos nesuveikė, žmonės nėra evakuojami, nes pavojaus nėra. Tik koridoriuose galima užuosti degėsių kvapą.

Tragedija Latvijoje - pamoka visiems

Sekmadienio pavakarę portalas lrytas.lt gavo laišką žmogaus, kuris prisistatė Kauno „Akropolio“ apsaugos darbuotoju. Jis teigė, kad matė incidentą.

„Mačiau didžiąją dalį incidento. Kaip bebūtų keista, tik prasidėjus incidentui apsauga jau dirbo savo darbą. Sureaguota buvo žaibiškai. Nors nieko rimta nebuvo, iškviestos didelės ugniagesių pajėgos. Net ir po incidento apsauga bei ugniagesiai stebėjo padėtį. Labiausiai nepatiko, jog žmonės galėjo laisvai vaikščioti aplink restoraną, mano nuomone, turėjo būti uždarytas trečiasis aukštas dėl smarves. Incidentas Latvijoj stipriai pamokė visus“, - rašė vyras.

Evakavo lankytojus

Po to, kai Latvijoje prekybos centro „Maxima“ griūtis nusinešė 54 gyvybes, panašūs incidentai kaip Kauno „Akropolyje“ sukelia daug emocijų. 

Penktadienį iš Vilniaus „Akropolio“ buvo evakuoti lankytojai. Suveikė prekybos centro signalizacija. Portalo lrytas.lt skaitytoja pranešė, kad pastate dingo elektra.

„Susidarė milžiniška spūstis, darbuotojai pagaliau gavo pertraukėlę, kad ir 5 minutes. Iš „Maxima“ visi klientai buvo išvaryti ir buvo liepta palikti prekes, kur stovi. Gan įdomu buvo tokiame prekybos centre atsidurti visiškoje tamsoje“, - pasakojo skaitytoja.

Elektros tiekimas neveikė apie 10 minučių. Žmonės per incidentą nenukentėjo.

Prieš keletą savaičių prie Vilniaus „Akropolio“ sulėkė specialiosios policijos pajėgos. Buvo pranešta, kad savaitgalį vykstančiame sendaikčių turguje vyras pardavinėja pavojingus ginklus ir sprogstamuosius užtaisus.

Iškarto po tragedijos Rygoje skaitytojai pranešė apie tai, kad viename Klaipėdos prekybos centre perdegė lemputė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.