Panevėžio rajone po miškavežių susidūrimo kariams į akis žvelgė mirtis

„Kad kiek, tie rąstai mus tarsi tarakonus būtų sutraiškę“, – lrytas.lt sakė Lietuvos kariuomenės grandinis L.A. Ketvirtadienį Panevėžio rajone, netoli Smilgių kaimo, prieš pat šio 40-mečio vairuojamą tarnybinį mikroautobusą „Mercedes-Benz Sprinter“ ant kelio pasipylė rąstai iš avariją patyrusio miškavežio. Po susidūrimo su rąstų lavina mikroautobusas nulėkė nuo kelio ir apvirto, o grandinis su kolege lauk lipo tarsi pro liuką iš tanko – per vairuotojo durelių langą.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jan 16, 2014, 1:45 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:17 AM

Iš pažiūros kraupi avarija įvyko prieš pat vidurdienį kelyje Panevėžys–Šiauliai. Netoli Smilgių kaimo nuo Panevėžio pusės į Baisogalą važiuojančiam rąstų prikrautam Panevėžio miškų urėdijos miškavežiui MAN sprogo kairės pusės priekinė padanga.

„Vilkiką sumėtė, priekaba susiskersavo ant kelio“, – lrytas.lt pasakojo avariją patyrusio MAN vairuotojas. Tuo metu priešpriešiais važiavo kitas miškavežis. Jis priekaba trenkėsi į kelią užtvėrusią MAN priekabą, ji apvirto, ant žemės pasipylė rąstai.

Antrajam miškavežiui iš paskos tarnybiniu mikroautobusu „Mercedes-Benz Sprinter“ į  komandiruotę Vilniuje  važiavo du Lietuvos kariuomenės depų tarnybos pareigūnai.

Kaip lrytas.lt sakė mikroautobusą vairavęs 40-metis grandinis L.A., jis iš pradžių pastebėjo, kad priešpriešiais atvažiuojančiam miškavežiui iš kairės pusės priekinio rato pasipylė juodi dūmai, vilkiką sumėtė. „Prieš pat mūsų automobilį ant kelio pasipylė rąstai. Jie trenkė į mikroautobusą ir mes nulėkėme nuo kelio ir apvirtome“, – pasakojo vyriškis.

Jis sakė nuo šiol galėsiąs švęsti antrąjį gimtadienį – jei rąstai būtų užgriuvę ant mikroautobuso, gyvi jie su kolege vargu ar būtų likę. Iš  ant dešiniojo šono apvirtusio mikroautobuso abu kariškiai išlindo tarsi iš tanko – per vairuotojo durelių langą. Abu buvo prisisegę saugos diržus, todėl rimtų traumų išvengė. Vis dėlto greitosios pagalbos medikai pareigūnę, kuriai skaudėjo ranką, išvežė į ligoninę nuodugniau apžiūrėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.