Gaisras Rudžiuose: kalti žolės degintojai, ar išdykęs mažametis?

Pirmadienio pavakarę Rokiškio rajone Rudžių kaime nuo deginamos pernykštės žolės užsidegė daržinė – tokią pirminę informaciją pateikė ugniagesiai. Gaisro metu supleškėjo dalis pastato ir apdegė jame buvusios 12 tonų šieno.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Mar 11, 2014, 11:43 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:55 PM

Tačiau kai kurie Rudžių kaimo gyventojai teigė, jog liepsna įsisiautėjo dėl mažamečio berniuko kaltės. Esą jis žaidė žiebtuvėliu ir padegė šieną. Teigiama, kad nuo jo ugnis persimetė į kieme po žiemos styrančią sausą žolę.

Kokios yra tikrosios gaisro priežastys, aiškinasi ugniagesiai. Tačiau siautėjanti ugnis supleškino ne tik dalį ūkinio pastato su šienu, bet ir maždaug 10 arų pernykštės žolės.

Apie gaisrą` Bendrojo pagalbos centro telefonu pranešta pirmadienį po 16 valandos. Atvykę ugniagesiai rado atvira liepsna pleškantį daržinės stogą. Ugnis per žolę jau buvo nukeliavusi tolyn ir kėsinosi į gyvenamąjį namą. Nedaug trūko, kad ir jis būtų paskendęs liepsnose.

Sodyba, kurioje įvyko nelaimė, stovi Rodžių kaimo pakraštyje. Ji priklauso Rokiškio rajono savivaldybei. Šiame name gyvena valstybės socialiai remiama moteris su dviem vaikais. Kartu su ja glaudžiasi ir sugyventinis.

Penktadienį sodyboje gyvenančios moters mažametis sūnus su bendraamžiu kaimynų berniuku žaidė kieme. Paskui septynmetis šeimininkų berniukas nusprendė pažaisti ugnimi, pasižiūrėti, kaip ji dega. „Aš sakiau jam nedegti, bet jis neklausė. Padegė šieną, žiūrėjo, kaip jis dega ir nėjo apie tai pasakyti suaugusiems“, – vėliau savo močiutei pasakojo kaimynystėje gyvenantis išdykėlio draugas.

Ugniagesiams pavyko išgelbėti nuo ugnies prie daržinės esančią malkinę. Kam priklausė sugadintas šienas, kol kas neaišku. Savivaldybės socialiniame būste gyvenanti moteris su vaikais nelaiko nei naminių gyvulių, nei paukščių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.