Lėktuvo katastrofoje žuvę tėvas ir sūnus atgulė amžino poilsio

Ketvirtadienį Rokantiškių kapinėse palaidoti „Vilniaus baldų“ vadovas Dalius Aleksandravičius ir jo vienuolikametis sūnus. Urnas su jų palaikais palydėjo artimieji, bičiuliai ir žuvusio vyro „sparno“ broliai. Tėvas ir sūnus žuvo per tragišką lėktuvo katastrofą, kuri įvyko praėjusį savaitgalį Trakų rajone.

Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Apr 24, 2014, 5:47 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:10 PM

Ši tragedija sukrėtė ne tik D.Aleksandravičiaus artimuosius ir draugus, tačiau ir visus Lietuvos žmones. Aviacijoje naujoku nebuvęs D.Aleksandravičius tragedijos dieną leido kartu su savo šeima.

Vyras ultralengvuoju lėktuvu skraidino savo vaikus, tačiau išskridęs su 11-mečiu sūnumi, D.Aleksandravičius į aerodromą nebegrįžo.

Dalinosi šviesiomis mintimis

„Netekome puikaus vadovo, nuoširdaus kolegos ir nuostabaus žmogaus“, - tokiais žodžiais žuvusį vyrą apibūdino „Vilniaus baldų“ kolektyvas.

Pagerbti mirusiųjų susirinko artimiausi D.Aleksandravičiaus bičiuliai ir giminaičiai. Atmosfera vis dar kibirkščiavo neatsakytais klausimais: kas nutiko tą giedrą šeštadienio vakarą, kai patyręs lakūnas negrįžo į Paluknio aerodromą?

Šviesiais prisiminimais dalijosi D.Aleksandravičių gerai pažinoję žmonės ir kolegos. Vienas iš artimų D.Aleksandravičiaus bičiulių teigė, kad miręs vyras buvo be galo atsakingas, nelinkęs rizikuoti.

Tiesa, nors likimas jam pamėtėjo sunkių išbandymų dar vaikystėje, tačiau draugai apibūdino verslininką kaip sėkmingą žmogų - jam pavyko sparčiai kopti karjeros laiptais, turėjo mylinčią žmoną, augino tris vaikus.

Į paskutinę kelionę tėvą ir sūnų malda palydėjo kunigas Ričardas Doveika.

Sudužusį lėktuvą rado sekmadienį

Ultralengvasis lėktuvas, kurį pilotavo D.Aleksandravičius, Paluknio aerodrome turėjo leistis šeštadienį apie 20 valandą.

Paluknio aerodromas neapšviestas, todėl iš jo kylantys lakūnai griežtai laikosi taisyklės neskraidyti nusileidus saulei. Tačiau D.Aleksandravičius su sūnumi negrįžo.

Sunerimę piloto bičiuliai apie dingusį lėktuvą policijai pranešė 21 val. 36 min. Visą naktį apylinkes žvalgė du pasieniečių sraigtasparniai.

Juose įrengti į šilumą reaguojantys prietaisai. Jei žmonės būtų likę gyvi, pasieniečiai juos galėjo aptikti ir visiškoje tamsoje.

Bičiulio nesulaukę lakūnai kartu su policijos pareigūnais naršė aplinkinius miškus. Jie skambino į visus netoliese esančius aerodromus ir dar turėjo vilčių, kad pilotas nukrypo nuo kurso ir nusileido kitoje vietoje.

Lėktuvo VL-3 nuolaužas visai netoli Paluknio aerodromo lakūnai pamatė pakilę ankstų sekmadienio rytą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.