Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Prie Garliavos žuvo į sunkvežimį įsirėžęs motociklininkas

Trečiadienį prie Garliavos, Vytauto gatvėje, žuvo į sunkvežimį rėžęsis sportinio motociklo vairuotojas.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

May 28, 2014, 3:35 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:31 AM

Avarija apie 13 val. įvyko pagrindinėje Garliavos miestelio gatvėje. Teigiama, kad vilkikas „Scania" važiuodamas nuo Kauno centro suko į Artojų gatvę, buvo bebaigiąs manevrą, o motociklas į jį rėžėsi iš Garliavos vykdamas Aleksoto link. Motociklas trenkėsi į galinį sunkvežimio ratą.

Įvykus skaudžiai avarijai, galingo motociklo „Suzuki",  vadinamo „britva", vairuotojas dar buvo gyvas. Greitąją medicinos pagalbą kvietusiems žmonėms medikų dispečeriai telefonu aiškino, kaip atlikti gaivinimo veiksmus.

Nors aplinkiniai desperatiškai bandė išgelbėti motociklininko gyvybę, jų pastangos buvo bergždžios. Atvykęs Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties ekipažas konstatavo vyro mirtį.

„Žmogus patyrė labai sunkią galvos traumą“, – portalui lrytas.lt sakė Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties pamainos vyresnioji gydytoja.

„Britvos" smūgis į sunkiasvorį buvo toks galingas, jog motociklo dalys pažiro kelių dešimčių metrų spinduliu, nuskriejo motociklininko šalmas ir batai.

"Vaizdas buvo klaikus. Baisu pagalvoti, kaip turėjo jaustis žmonės iš karto po nelaimės pažvelgę į žuvusiojo kūną", - pasakojo visko matę policijos pareigūnai.

Oficialiai patvirtinta, jog Garliavoje žuvo 31 metų Gediminas B. Įvykio vietoje esantys žmonės pasakojo, kad žmogus po pietų pertraukos skubėjo į darbą netoliese esančiose automobilių dirbtuvėse. Lrytas.lt žiniomis velionis dirbo netoliese, Veiverių gatvėje įsikūrusioje, automobilių remontų užsiimančioje bendrovėje "Truma".

„Kas kaltas dėl tragiškai pasibaigusio eismo įvykio, paaiškės atlikus ikiteisminį tyrimą", – iš karto po įvykio lakoniškai situaciją pakomentavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos atstovai.

Baigiantis darbo dienai preliminariai nustatyta, jog motociklo vairuotojas galėjo ženkliai viršyti leistiną greitį. Manoma, kad kelyje, kuriame greitis ribojamas iki 50 km/val. motociklas skriejo du kartus greičiau. Vienas vairuotojų vėliau liudijo lengvuoju automobiliu važiavęs leistinu greičiu, kai jį dešiniąja puse aplenkė beveik du kartus greičiau skriejusi "britva".

"Sunku pasakyti kodėl įvyko avarija, ar motociklą vairavęs žmogus nepastebėjo manevrą bebaigiančio sunkvežimio, ar jam kažkas pasimaišė kelyje. Pirminiais duomenimis, dėl nelaimės kaltas ženkliai viršytas šioje kelio atkarpoje leidžiamas greitis", - lrytas.lt sakė tragedijos aplinkybes tiriantys policininkai.

Pareigūnai prašo atsiliepti susidūrimą mačiusius asmenis. Skambinti šiais telefonais Kaune: 8-37-303200 (visą parą) arba 303-796 (tyrėjui, darbo metu).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.