Biržų medikams kaltinimai dėl 4 vaikų motinos mirties

Biržų ligoninės medikams pastarosiomis dienomis tenka atremti kaltinimus dėl moters mirties. 42 metų biržietė mirė ištikta insulto.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 10, 2014, 8:36 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:41 AM

Keturių vaikų motinos artimieji įsitikinę: jeigu ne Biržų ligoninės medikų aplaidumas, šiandien moteris būtų gyva. Vaikai pasakoja, kad mamą vos sunegalavusią nuvežė į Biržų ligoninę, tačiau medikai mirtino pavojaus neįžvelgė, sulašino lašinę ir išleido namo. Vos grįžusi namo, moteris sukniubo.

„Kai įėjo į šį kambarį, aš buvau prie stalo. Žiūriu – sukniubo. Sakau vaikams, būkite geri, pakelkite. Sūnus turi vairuotojo pažymėjimą – tuoj į mašinėlę ir nuvežė antrą kartą (į ligoninę. – Red.)“, – „Lietuvos ryto“ televizijai pasakojo mirusios moters tėvas Jonas Valteris.

„Vaikai pastebėjo, kad ji lovoje labai pradėjo vartytis, elgtis neįprastai, jie paklausė, kas yra. Mama atsakė, kad nutirpo pusė kūno, jos kalba buvo kitokia, veidas buvo asimetriškas“, – pasakojo mirusios moters duktė Laura Glebavičienė.

Po pirmo vizito medikai jaunai moteriai pasakė, kad prasta savijauta gali būti dėl karščio. Į ligoninę nuvykus antrą kartą, medikai jau įtarė insultą – moteris greitosios medicinos pagalbos automobiliu buvo nuvežta į Panevėžį.

Mirusios moters artimieji įsitikinę: jeigu Biržų ligoninės medikai būtų iš karto vežę į Panevėžio ligoninę, skaudžios netekties būtų išvengta.

„Nuvežus į Panevėžį gydytojai konstatavo, kad jau per vėlu. Krešulių buvo tiek, kad rizikinga operuoti. Buvo neaišku, ar gyvens. Mes išgirdome Panevėžio sesučių pokalbį, kad Biržai atėmė jai paskutinę viltį“, – sakė L.Glebavičienė.

Panevėžio medikams keturių vaikų mamos gyvybės išgelbėti nepavyko. Jauna moteris po trijų ligoninėje praleistų dienų mirė. Biržų ligoninės vadovas Nikolajus Jeloza tvirtina, kad priėmimo skyriaus medikai padarė viską, kas priklauso tokiais atvejais.

„Ar medikai įžvelgė insulto grėsmę? Žinote, aš pasakysiu taip: į priekį, kas vyks, mes niekada negalime prognozuoti, mes – ne dievai. Mes matome, kokia yra situacija, o kokia bus ateityje, nežinome, prognozuoti negalime. Be to, ji pati nepageidavo net į ligoninę gultis, tai patvirtino savo parašu“, – teigė N.Jeloza.

Moters artimieji tikina, kad į ligoninę gulti niekas nesiūlė, o mama pasirašė, kad su gydymu sutinka ir su padariniais supažindinta. Moters šeima laukia Biržų ligoninėje atliekamo audito išvadų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.