Rokiškyje motinai girtaujant užvirtusi spinta pražudė kūdikį

Rokiškį sukrėtė beprasmė septynių mėnesių berniuko mirtis. Asocialiai motinai girtaujant pas draugą Aukštaičių gatvės daugiabutyje, ant šliaužiojančio po grindis kūdikio užvirto spinta. Patyręs galvos traumą mažylis mirė.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jul 18, 2014, 7:27 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:47 PM

Be žuvusio kūdikio 26 metų moteris turi dar du vaikus – 3 metų mergytę ir 2 metukų neturintį berniuką. Kartu su bendraamžiu sutuoktiniu ir vaikais ji į Rokiškį atsikraustė maždaug prieš pusmetį, apsigyveno jiems suteiktame socialiniame būste.

Prasidėjus kivirčams, kurių raminti tekdavo vykti ir policijai, pora jau kurį laiką nebegyveno kartu. Vyriškis, kuris buvo išėjęs tėvystės atostogų, pastaruoju metu vienas rūpinosi visais trimis vaikais. Jis su atžalomis apsigyveno į užsienį išvykusio savo brolio sodo namelyje prie Rokiškio.

Neseniai vietos socialiniai darbuotojai du iš trijų vaikų – mergaitę ir jaunesnįjį berniuką perdavė prižiūrėti jų motinai, nors tėvas tam ir prieštaravo. Rokiškio miesto seniūnijos mikroautobusu vaikai ir jų daiktai buvo pervežti pas motiną.

Neoficialiais duomenimis, vaikų tėvas nerimavo, ar į svaigalus įnikusi moteris galės jais tinkamais pasirūpinti ir net kreipėsi į policiją, prašydamas patikrinti, ar ji namuose iš tiesų blaivi ir rūpinasi vaikais.

Socialiniai darbuotojai šią šeimą prieš dešimt dienų įtraukė į socialinės rizikos šeimų sąrašą. Tačiau neblaivios ir neprižiūrinčios vaikų moters jie teigia neaptikę.

Tuo tarpu aplinkiniai gyventojai stebisi, kad šios šeimos vaikų gerove susigriebta rūpintis tik po tragedijos. Jų teigimu, daugiavaikė motina nuolat girtaudavo, o jos mažamečiai vaikai vieni laiką leisdavo lauke.

Žuvus jauniausiam poros vaikui, abiem vyresniaisiais vaikais vėl rūpinasi jų tėvas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.