Tragišką moters žūtį prie Baltojo tilto lėmė paprasta klaida?

Aiškėja, kad per nelaimę Vilniuje, kai ant moters užgriuvusi sieną ją mirtinai prispaudė, galėjo nutikti tik dėl pačios moters neatsargumo. Savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro darbuotoja pasižymėjo kruopštumu ir atsakingumu, padėjo surengti ne vieną vaikams skirtą renginį.

Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Jul 19, 2014, 6:20 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 8:55 PM

Ketvirtadienio šventės metu ji turėjo užtikrinti linksmą atmosferą mažiesiems, tačiau viskas pasibaigė tragiškai.

Tragedija nutiko ketvirtadienį apie 16 val., vaikų sveikatingumo renginio metu. Moterį mirtinai sužalojo nuvirtusi laipiojimui uolomis skirta konstrukcija.

Moterį iš po sienos ištraukė renginyje budėję greitosios pagalbos medikai. Tačiau jie nukentėjusiajai niekuo padėti negalėjo. Ji buvo mirusi. Moteris mirė patyrusi sunkius galvos sužalojimus.

Žaidė su vaikais

Auka tapusi moteris dėvėjo pomidoro kostiumą ir linksmino renginio dalyvius. Šventėje ji vaidino Vitaminuką Tuką. Ji vilkėjo ryškiai raudonu išsipūtusiu pomidoro formos kostiumu.

„Žinau tik tiek, kad dabar vyksta tyrimas, todėl detalių negali komentuoti. Nelaimės dieną atostogavau, todėl tik sužinojusi kas įvyko, atvykau į darbą. Žuvusi darbuotoja buvo labai nuostabi moteris, visi esame labai sukrėsti“, - kalbėjo Vilniaus Visuomenės sveikatos biuro vadovė Gražina Sidorovienė.

Sveikatos biuro direktorė sakė, kad moters pareigos renginio metu buvo pramogauti su vaikais – su jais sveikintis, šokti, kalbinti, įteikti apdovanojimus.

Buvo pareiginga darbuotoja

G.Sidorovienės teigimu, kai nutiko nelaimė, praktiškai visi jau buvo išsiskirstę. Buvo likę tik įstaigos darbuotojai ir vaikai iš Šalčininkų, kurie laukė autobuso. Centro vadovė pabrėžė, kad lipimas ant uolų laipiojimo sienos buvo jos pačios sprendimas ir noras.

Renginys baigėsi įteikiant medalius, todėl lipimas ant sienos nebuvo specialus šventės vaidinimas, per kurį pomidoro kostiumą vilkinti moteris turėjo atsidurti ant alpinizmo sienos.

„Ji buvo labai gera darbuotoja. Nors dirbo neilgai, tik keturis mėnesius, tačiau ji jau buvo spėjusi įsilieti į kolektyvą, organizuodavo daug įvairių renginių. Mums sunku patikėti tuo, kas įvyko.

Tai, kad ji pasibaigus renginiui nenusirengė kostiumo, kad lipo ant tos sienos... Tai tiesiog beprasmiška mirtis“, - liūdnai pasakojo G.Sidorovienė.

Centro direktorė pasakojo, kad jos darbuotoja tuo metu buvo su aktyvių renginių organizavimo įmonės „Montis magia“ atstovais.

Tiesa, šios bendrovės vadovas Andrius Smirnovas portalui lrytas.lt teigė, kad jie šventei davė laipiojimo sieną, o jų atstovų ten nebuvo.

Moterį bandyta užtempti?

Renginiui sertifikuotus statybinius pastolius davusios įmonės direktorius pasakojo, kad tokia siena sveria daugiau nei toną, todėl vėjas jos nuversti negalėjo, juolab, kad ketvirtadienį Vilniuje nebuvo vėjuota.

„Ten buvo bandyta užtempti žmogų į viršų. To negalima iš esmės negalima daryti. Traukiant žmogų į viršų, virvė yra traukiama iš šono. Šis įvykis yra susijęs ne su įranga, o su neteisingu žmogaus padarytu veiksmu“, – sakė A.Smirnovas.

Paprastai kalbant, žmonės bandydami užtraukti moterį viršun, išjudino ir pačią sieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.