Amerikos kario pašautas lietuvis - eilinis metalo surinkėjas

Ketvirtadienio naktį Gaižiūnų poligone buvo pašautas vyras. Pasirodo, kad į draudžiamą teritoriją prasmukęs vyras tiesiog norėjo pasirinkti tuščių šovinių tūtelių. Tuo metu poligone kaip tik vyko taktinio kovinio šaudymo pratybos.

Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Sep 12, 2014, 6:43 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:12 PM

Policijos departamentas praneša, kad nelaimė įvyko apie 23 val. 45 minutės. Ne laiku ir ne vietoje atsidūręs vyras buvo pašautas. Jis buvo sužalotas į ranką, krūtinę ir koją. Į Jonavos ligoninę atgabentas vyras buvo skubiai operuotas. Pristatytas medikams jis buvo sąmoningas.

Portalo lrytas.lt duomenimis, vyrui sutraiškyta dešinės kojos pėda, dar viena kulka įsmigo į šlaunį, tačiau pažeidė tik raumenis. Trečioji kulka pataikė į ranką ir smarkiai sužalojo riešą. Paskutinė kulka sužeistajam kliudė šoną.

Medikų teigimu, vyras nebegalės normaliai vaikščioti – pėda sužalota labai stipriai.

„Kai paklausėme, ką jis ten taip vėlai veikė, vyras atsakė, kad tiesiog ėjo pasirinkti tuščių tūtelių. Jas kartu su savo trimis draugais, ketino parduoti metalo supirktuvėje. Keista, bet jis sakė negirdėjęs šaudymo. Vyriškis ir jo draugai buvo įsitikinę, kad pratybos jau baigėsi ir kariai jau bus išvažiavę“, – apie šį įvykį portalui lrytas.lt pasakojo medikai.

Vyras jiems pasakojo, kad nežino kas po įvykio nutiko jo trims draugams. „Matyt, pabėgo“, - spėjo.

Pataikė amerikiečiai

Kaip naujienų agentūrai BNS sakė Kariuomenės vado atstovas spaudai Mindaugas Neimontas, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo. Jį atlieka karo policija, o prižiūri Kauno apylinkės prokuratūra.

Į vyriškį pataikė JAV Sausumos pajėgų Europoje 173-iosios oro desanto brigados kuopos kariai, dislokuoti Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vaidoto mechanizuotajame pėstininkų batalione. Į vyrą buvo pataikyta iš šaulių ginklų ir lengvųjų kulkosvaidžių.

Išgirdus sužeistojo šauksmą, nedelsiant buvo nutraukta ugnis. JAV kariai sužeistajam suteikė pirmąją medicininę pagalbą.

Kovinio šaudymo poligone metu pavojinga teritorija buvo paženklinta specialiaisiais įspėjamaisiais ženklais, informacija apie šaudymus skelbiama specialiuose informaciniuose stenduose, esančiuose visuose į poligoną vedančiuose keliuose.

Kovinio šaudymo pratybos Gaižiūnų poligone vyko nuo 8 valandos vakaro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.