Vyras keturias šeimas paliko be namų

Dieną liepsnojo fotelis, o vakare – visas namas. Galimas šių nelaimių kaltininkas 64 metų vyriškis vos išsigelbėjo ir dėl patirtų stiprių nudegimų atsidūrė Kauno klinikose, o 6 asmenys neteko namų, rašo „Lietuvos rytas“.

Po gaisro Lekėčiuose 4 šeimos liko be pastogės. Name gyventi nebeįmanoma.<br>Šakių ugniagesių nuotr.
Po gaisro Lekėčiuose 4 šeimos liko be pastogės. Name gyventi nebeįmanoma.<br>Šakių ugniagesių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Oct 1, 2014, 8:42 AM, atnaujinta Jan 29, 2018, 1:40 AM

Į Lekėčių miestelyje (Šakių r.), Draugystės gatvėje, esantį namą, kuriame gyvena keturios šeimos ir yra nedidelė parduotuvė, gaisrininkai užvakar dieną nebuvo kviečiami, nes degantį fotelį iš 64 metų L. buto kaimynai patys išmetė per langą.

Tačiau medinis namas liepsnose netikėtai paskendo apie 22 valandą.

Gaisro židinys buvo mansardoje – L. bute. Ugniagesiams skambino ne vienas aplinkinių namų gyventojas, tačiau pastatas, kurio perdanga apšiltinta spaliais ir kurio stogas šiferinis, pokšėdamas sudegė akimirksniu.

Atvykę gaisrininkai namą rado jau be stogo.

Gyventojai spėjo išbėgti į lauką. Iš pradžių jie pasigedo L. ir manė, kad vyriškis liko liepsnose. Tačiau po kurio laiko stipriai apdegusį nelaimėlį jie pastebėjo sėdintį atokiau.

Gaisro priežastis kol kas neaiški. Kaimynai teigė, kad L. mažai rūkė, tądien jis skolinosi cigarečių. Kiti žmonės įtarė, kad vyras tyčia galėjo sukelti gaisrą. Įvykį tiria policija.

Iš pastato teliko suanglėjusios sienos, jame gyventi nebegalima. Be pastogės liko šeši asmenys, ugnyje pražuvo ir parduotuvė.

„Laisvų socialinių būstų miestelyje nėra.

Kol kas vieni padegėliai prisiglaudė pas savo gimines, o kiti – pas pažįstamus. Galvosime, ką daryti“, – „Lietuvos rytui“ sakė Lekėčių seniūnas Ričardas Krikštolaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.