Rašytojui E. Kalėdai teks pakratyti piniginę arba pasėdėti parų

Lietuvoje gana plačiai žinomam rašytojui Edvinui Kalėdai, kurio tikrasis vardas yra Giedrius Rekašius, vakarinis ketvirtadienio pasivažinėjimas po Šilalę gali kainuoti mažiausiai 4–5 tūkst. litų, jam greičiausiai teks kuriam laikui atsisveikinti su vairuotojo pažymėjimu. Ketvirtadienio vakarą E.Kalėda, apsvaigęs nuo alkoholio, automobiliu rėžėsi į parduotuvės sieną.

Rašytojui E.Kalėdai teks pakratyti piniginę arba pasėdėti parų.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Rašytojui E.Kalėdai teks pakratyti piniginę arba pasėdėti parų.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 31, 2014, 2:00 PM, atnaujinta Jan 23, 2018, 10:52 PM

Incidentas S.Dariaus ir S.Girėno g., ir Vytauto g. sankirtoje įvyko ketvirtadienio vakarą. Nesuvaldytas automobilis „Nissan Qashqai“ nuvažiavo nuo kelio, nulaužė medelį ir trenkėsi į parduotuvės sieną. Žmonės per incidentą nenukentėjo.

Į įvykio vietą atvykus policijos patruliams nustatyta, kad automobilio vairuotojas yra neblaivus. Jam nustatytas 1,6 prom. girtumas.

Netrukus paaiškėjo, kad girtas vairuotojas yra Lietuvoje gana plačiai žinomas rašytojas Edvinas Kalėda (tikrasis jo vardas – Giedrius Rekašius). 1965 m. gimęs vyras buvo sulaikytas ir nakvojo Šilalės policijos laikinojo sulaikymo patalpose, jo automobilis nugabentas į policijos saugomą aikštelę.

Šilalės rajono policijos komisariato viršininkas Rolandas Kudijanovas penktadienį lrytas.lt sakė, kad E.Kalėdai buvo pritaikytas administracinis sulaikymas tam, kad jis galėtų išsiblaivyti.

„Jam buvo taikomas administracinis sulaikymas. Kad jam išsiblaivius būtų galima sudėlioti visus taškus, paimti normalų paaiškinimą, nustatyti visas aplinkybes. Įstatymai laidžia taip elgtis. Šiandien (Penktadienį. – Red.) jis apklaustas ir paleistas. Nuobaudą jam skirs teismas“, – sakė Šilalės policijos viršininkas.

Pasak R.Kudijanovo, pastatas apgadintas gana nesmarkiai, tačiau neatmetama, kad pastato savininkai rašytojui E.Kalėdai gali pareikšti finansinių pretenzijų.

„Toje vietoje yra žiedinė sankryža. Vakare tvyrojo rūkas, matyt, prisidėjo girtumas, tai jam ir gavosi, kad neišsisuko sankryžoje ir nuvažiavęs tiesiai per automobilių stovėjimo aikštelę, atsitrenkė į pastatą atsitrenkė“, – sakė R.Kudijanovas.

Penktadienio rytą policija E.Kalėdai surašė Administracinių teisės pažeidimų protokolą dėl neblaivaus asmens padaryto Kelių eismo taisyklių pažeidimo, nulėmusio kitiems asmenims priklausančio turto sugadinimą (apgadinimą). Už tai gresia bauda nuo keturių tūkstančių iki penkių tūkstančių litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų arba administracinis areštą nuo penkiolikos iki trisdešimties parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.