Liūdno likimo name Vilniuje gaisras buvo sukeltas tyčia

Policija praneša, kad ketvirtadienį daug nerimo sukėlęs gaisras viename iš sostinės Žirmūnų g. daugiabučių galėjo būti sukeltas tyčia. Šiame name prieš kelerius metus kilus gaisrui žuvo šeši žmonės. Namo gyventojai tvirtina, kad ramybės jie neturi iki šiol.

Policija praneša, kad gaisras ketvirtadienį Žirmūnų g. daugiabutyje galėjo būti sukeltas tyčia.<br>D.Umbraso nuotr.
Policija praneša, kad gaisras ketvirtadienį Žirmūnų g. daugiabutyje galėjo būti sukeltas tyčia.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Dec 6, 2014, 1:29 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 7:40 PM

Kaip šeštadienį pranešė Policijos departamentas, ketvirtadienį apie 20 val. 35 min. Vilniuje, Žirmūnų g., bendrabučio laiptinėje, degė šiukšlės.

„Gaisro metu aprūko laiptinė. Aplinkybės nustatinėjamos. Įtariamas padegimas“, - pranešė policijos departamentas.

Kad gaisras galėjo būti sukeltas tyčia namo gyventojai neabejojo dar tuo metu, kai jis buvo gesinamas. Gyventojai teigia, kad ketvirtadienį kilęs gaisras šiame name - jau devynioliktas nuo 2006 m. Dauguma jų buvo smulkūs, tačiau vieną iš šių gaisrų iki šiol dar atsimena visa Lietuva.

Gaisrus šiame name sukeliantys piktadariai kol kas yra nesugaunami, todėl bendrose patalpose šiuo metu net įrengtos vaizdo kameros.

Degė sendaikčiai

Kaip jau skelbė lrytas.lt, ketvirtadienį apie 20 val. 32 min. ugniagesiams buvo pranešta, kad Žirmūnų g. 93 kilo gaisras, daugiabutyje sklinda tiršti dūmai.

Į gaisro vietą buvo nusiųstos trys autocisternos, autokeltuvas, štabo automobilis, atvyko mažiausiai trys greitosios pagalbos automobiliai. Paaiškėjo, kad bendro naudojimo patalpose dega sendaikčiai, po namą sklinda tiršti dūmai.

Ugniagesiai iš namo į lauką padėjo išeiti maždaug dešimčiai žmonių, buvo išneštas vaikas. Jį apžiūrėjo medikai, tačiau nusprendė, kad jis nenukentėjo ir jo į ligoninę vežti nereikia. Iš viso medikai apžiūrėjo tris žmones, tačiau nė vienas jų nebuvo nukentėjęs.

Ugniagesiai vėliau pranešė, kad šešiems žmonėms gelbėtojai padėjo išeiti iš dūmais užtvindytos laiptinės, dar keturiems - iš butų viršutiniuose aukštuose.

Pasak gelbėtojų, seni rakandai, kurie ir degė, buvo sukrauti greta lifto. Per incidentą apdegė lifto kabinos rėmas, aprūko koridorius. Prieš 22 val. incidentas jau buvo likviduotas, ugniagesiai išvėdino patalpas, gyventojams leista grįžti namo.

Tragiškas kovo 11-osios gaisras

Šiame name vienas tragiškiausių nepriklausomos Lietuvos istorijoje gaisrų buvo kilęs 2007 m. kovo 11-osios naktį. Daugiaaukštis bendrabutis tą naktį virto tikru pragaru.

Tą naktį įsiplieskusi ugnis sparčiai plito per įvairiais rakandais užverstus avarinius išėjimus ir apėmė net kelis aukštus. Ugnis žmonės atkirto kelią į lauką, du vyrai žuvo, kai šoko iš 6-ojo aukšto, ugniagesiams skubant pas juos į pagalbą su keltuvu. Gelbėtojai sako, kad vyrų gyvybėms išgelbėti pritrūko vos minutės.

Iš visos tragiškame gaisre tą naktį žuvo penki žmonės. Dar vienas žmogus vėliau mirė ligoninėje. Daug žmonių nukentėjo, liko be pastogės.

Gaisro metu buvo evakuoti visi namo gyventojai. Išdegė 7 butai, apdegė ir aprūko 5 butai. Taip pat apdegė evakuacinė laiptinė nuo trečio iki devinto aukštų bei koridoriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.