Vilniuje palaidotas Tomas Dobrovolskis

Penktadienį po pietų į paskutinę kelionę išlydėtas kompozitorius ir muzikantas Tomas Dobrovolskis. 48 metų vyras antradienį mirė ligoninėje, taip ir nepabudęs iš komos. Policija sulaikė įtariamuosius, kurie stipriai sumušė žinomą muzikantą.

T.Dobrovolskis palaidotas Antakalnio kapinėse.<br>T.Bauro nuotr.
T.Dobrovolskis palaidotas Antakalnio kapinėse.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-09 14:15, atnaujinta 2018-01-16 13:21

Tačiau penktadienį, laukdami, kol iš laidojimo namų „Nutrūkusi styga“ bus išneštas karstas su velionio kūnu, jo draugai ir artimieji daugiau kalbėjo ne apie T.Dobrovolskio žudikus, o apie nuveiktus darbus ir kūrybą.

Minia žmonių palydėjo savo draugą į Antakalnio kapines. Amžinojo poilsio T.Dobrovolskis atgulė Menininkų kalnelyje.

Būrys jaunuolių vilnietį sumušė naktį iš gruodžio 23-osios į 24-ąją.

Sunkią galvos traumą patyręs T.Dobrovolskis buvo nugabentas į ligoninę, medikai konstatavo, kad vyro būklė yra labai sunki.

Po dviejų savaičių kompozitoriaus gyvybė užgeso.

Pagerbė koncertu

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus menų fabrike „Loftas“ buvo surengtas koncertas paramos koncertas. Dešimtys žinomų Lietuvos atlikėjų susirinko, kad pagerbtų antradienį mirusio muzikanto Tomo Dobrovolskio atminimą ir padėtų jo šeimai.

Bilietai į renginį nebuvo parduodami – kiekvienas žiūrovas galėjo paaukoti tiek, kiek atrodė tinkama. Parama atiteko muzikanto šeimai – našlei Akvilei ir dviems nepilnamečiams vaikams.

Norinčių groti ir pagerbti T.Dobrovolskio atminimą buvo tiek, kad „Lofte“ teko įrengti dvi scenas, o programą sudėlioti kone iki vidurnakčio – kiekvienam pasirodymui skiriant penkiolika minučių.

Žinia apie koncertą greitai pasklido „Loftas“ buvo sausakimšas. Pagerbti kolegos atminimo susirinko ir vakaro programoje nepasirodysiantys muzikantai. Į koncertą atėjusi T.Dobrovolskio žmona Akvilė neslėpė ašarų, pamačiusi scenoje velionio vyro bičiulius ir jo nuotraukas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.