Gaisras Kupiškio rajone iš vyro atėmė žmoną, dukrą ir anūkę

Kupiškio rajone antradienio vakarą vienkiemyje įsiplieskęs gaisras nusinešė trijų moterų – sodybos šeimininkės, jos dukters ir anūkės gyvybes. Iš ugnies išsigelbėjęs šeimininkas ir du jo sūnūs negali sau atleisti, kad nepajėgė iš degančio namo išgelbėti ten likusių moterų.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Jan 14, 2015, 5:33 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 2:32 AM

Namo šeimininkas 60–metis Romualdas Vasys kartu su trejais metais jaunesne žmona Vida ir dviem sūnumis – 29–erių Daliumi ir 27–erių Linu žiūrėjo televizorių. Tuo metu rodė laidą „TV pagalba“.

Šeimininkė gulėjo lovoje. Po prieš kelerius metus patirtos kojos operacijos moteris sunkiai vaikščiojo. Ji eidavo pasiramsčiuodama lazdomis.

Šaukė, bet niekas neatsiliepė

Kitame namo gale esančiame kambaryje buvo V.Vasienės dukra 38–erių Rasa Mituzaitė ir anūkė, jau 18 sulaukusi Vaida Mituzaitė. Jos abi buvo šeimos skausmas – ir mama, ir dukra nuo gimimo turėjo protinę negalią.

„Staiga iš koridoriaus ėmė virsti dūmai. Pamatėme, kad kibirkščiuoja paskirstymo dėžutė. Namas kaip mat prisipildė dūmų. Puolėme pro duris į lauką. Maniau, kad ir žmona bėga kartu. Ji buvo su lazdomis.

Išbėgdamas lyg ir girdėjau jos šauksmą „Padėkite“, bet pats nieko nesusigaudžiau. Gal tuo metu ji suklupo.

Buvau kaip išprotėjęs. Išbėgęs tamsoje nieko nebemačiau. Nubėgau į šalia esantį mišką. Sūnūs tuo tarpu kirviais išdaužė namo langus. Jie šaukė mamą ir seserį. Bet iš namo niekas nebeatsiliepė“, – siaubo akimirkas prisiminė R.Vasys.

Vyras prisiminė, kad apimtas streso išplūdo policijos pareigūnus. Paskui, praėjus pirmam siaubui, jų atsiprašė. Žinoma, kad policijos tyrėjai patikrino visų išsigelbėjusių vyrų blaivumą ir įsitikino, kad tą vakarą namuose nebuvo girtaujama. Visi nelaimę patyrusios šeimos vyrai turėjo darbus. Jie ne vienerius metus dirbo pas vietos ūkininką ir buvo vertinami darbdavio.

Vyrus ištiko šokas

Pranešimą apie Šimonių seniūnijoje Ažubalių antrajame kaime degantį namą ugniagesiai gavo likus maždaug pusvalandžiui iki 19 valandos. Kai atvyko keturios gelbėtojų komandos, namas jau degė atvira liepsna. Buvo aišku, kad gaisro pradžia buvo namo viduje.

Ugniagesiams buvo pasakyta, kad viduje yra trys žmonės. Gelbėtojai jų ėjo ieškoti į karščiu alsuojantį begriūvantį statinį. Tačiau rado tik neatpažįstamai apdegusius kūnus.

Gaisre dalyvavę pareigūnai pasakojo, kad iš gaisro išsigelbėję vyrai blaškėsi kaip pakvaišę – bėgo čia į mišką, čia vėl puldinėjo prie degančio namo langų. Jie krimtosi, kad nepajėgė padėti moterims.

„Abu sūnūs labai mylėjo mamą, ypač jaunėlis. Jis šiandien beveik nieko nekalba, išgyvena didžiulį skausmą. Jie nekalti, kad nepajėgė išgelbėti mamos ir sesers su dukrele“, kalbėjo žuvusios V.Vasienės marti Orinta Vasienė.

Moteris su savo vyru Sauliumi gyvena netoliese, už miškelio. Žuvusioji V.Vasienė turėjo nesantuokinę dukrą ir keturis sūnus. Jų tėvas R.Vasys sakė, kad įdukrą Rasą augino nuo dvejų metų, todėl ją laikė savo dukra.

O.Vasienė prisiminė, kad antradienio vakarą namuose buvo viena su savo dviem mažamečiais vaikais. Vyras tuo metu dirbo. Staiga jos namuose ėmė dinginėti elektra. Po kurio laiko namas paskendo tamsoje. Išėjusi į kiemą, jaunoji Vasienė išgirdo keistus garsus. Vėliau pamatė liepsnos pašvaistę ir suprato, kad pokši šiferis.

Moteris telefonu pasikalbėjo su vyru, kuris jau žinojo apie tėvų namus ištikusią tragišką nelaimę. Ji prisiminė, kad uošvių namuose buvo netvarkinga elektros instaliacija, kartais kibirkščiuodavo laidai.

Trečiadienį Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialistai gaisravietėje dirbo nuo pat ryto. Jie bandė nustatyti galimas gaisro priežastis. Buvo laukiama kolegų iš Vilniaus.

Šimonių seniūnas Žydrūnas Vanagas sakė, kad seniūnija kaip galėdama padės namų ir artimųjų netekusiems žmonėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.