Per avariją žuvę vaikai Utenoje atgulė į kapą šalia tėvo

Antradienį Utenos senosiose kapinėse, šalia savo tėvo amžino poilsio atgulė sesė ir brolis, kurie žuvo penktadienio vakarą kelyje Utena-Tauragnai.

Daugiau nuotraukų (1)

„Utenos dienos“ inf.

Jan 27, 2015, 5:05 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 10:05 PM

Tragedija sukrėtė Utenos krašto bendruomenę, sulaukė didelio dėmesio. Laidotuvėse dalyvavo ne tik giminės ir artimieji, kurių jau nedaug ir belikę, tačiau ir visai svetimi, nepažįstami žmonės, mergaitės bendraklasiai iš vienos Utenos progimnazijos, taip pat šios ugdymo įstaigos bendruomenė.

Į paskutinę kelionę išlydėti žuvusio 6-mečio berniuko susirinko Utenos lopšelio-darželio vadovai. Nelaimei neliko abejinga net Seimo narė Milda Petrauskienė, kuri į šermenis atvyko iš Vilniaus, kad pareikštų užuojautą aukų artimiesiems.

Į pagalbos šauksmą atsiliepusiems, suteikusiems paramą laidojant avarijoje žuvusius vaikus uteniškiams dėkojo žuvusiųjų artimieji, ypač močiutė Janė Tervydienė. Į moters sąskaitą po tragedijos per kelias dienas suplaukė 3 tūkstančiai eurų, kuriuos aukojo geraširdžiai žmonės.

Močiutė šių pinigų laidotuvėms nenaudojo. Laidotuvėmis rūpinosi ugdymo įstaigų, kurias vaikai lankė, vadovai Arvydas Šilinskas bei Sigita Balčiūnienė.

Jų bendruomenių surinktų pinigų užteko, ir dar liko nepanaudotų. Vienkartinė pašalpa laidotuvėms (608 eurai) liko močiutei, nes likusias laidojimo išlaidas padengė Utenos rajono savivaldybės administracija, tam skyrusi 1390 eurų.

Šiuo metu vaikų motinos būklė yra nepakitusi, ji dar nepabudo iš komos.

Kartu pasitarus su minėtų mokymo įstaigų vadovais, pritarus Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reiklų skyriaus vedėjui Romualdui Kraulišui bei „Utenos dienos“ vyr. redaktoriui Vytautui Ridikui, surinkti pinigai, kuriuos paaukojo Utenos krašto bendruomenė, bus skirti vaikų mamos gydymui.

Kaip tvirtino Leliūnų seniūnijos seniūnė Lina Petronienė, pinigų surinko ir Leliūnų seniūnijos bendruomenė, todėl jie, pasak seniūnės, kol kas liks seniūnijoje, ir, esant reikalui, taip pat bus panaudoti mamos gydymui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.