Bandymas apsisukti kelyje Pušaloto gyventojai buvo pražūtingas

Pirmadienio rytą Panevėžio rajone lengvam automobiliui susidūrus su vilkiku, žuvo moteris.

Šios mašinos vairuotoja nuo patirtų sužalojimų mirė.<br>V.Petrauskienės nuotr.
Šios mašinos vairuotoja nuo patirtų sužalojimų mirė.<br>V.Petrauskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Apr 13, 2015, 6:44 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 10:08 PM

Avarija įvyko tarptautinėje magistralėje Via Baltica, kiek daugiau, nei 10 kilometrų nuo Panevėžio, netoli Paįstrio gyvenvietės. Automobilį „Audi A6“ vairavusi Pasvalio rajono Pušaloto miestelio gyventoja 43 metų Asta M. važiavo iš Panevėžio į namus.

Tą rytą moteris šeimos automobiliu nuvežė į darbą vyrą. Vilkiko vairuotoju dirbantis Astos M. sutuoktinis turėjo išvykti į kelionę. Palikusi vyrą Panevėžyje, moteris vairavo atgal į Pušalotą. Tą dieną ji irgi turėjo eiti į darbą. Asta M. dirbo vienoje miestelio parduotuvėje.

Ties Paįstriu suskambo Astos M. telefonas. Paskambinęs sutuoktinis pasakė, kad paliko dokumentus. Apžiūrėjusi moteris pamatė, kad vyro dokumentai guli palikti automobilio salone. Ji telefonu pasidžiaugė, jog toli nuvažiuoti nespėjo. Pažadėjo apsisukti ir grįžti atgal į Panevėžį su paliktais dokumentais.

Asta M. nepastebėjo, kad jai iš paskos atvažiuoja vilkikas. „Audi A6“ sukantis ant kelio, sunkiasvorė mašina trenkėsi į lengvosios kairįjį šoną. Tiesiai ten, kur sėdėjo vairuotoja. Sunkiai sužalota Asta M. ligoninėje mirė.

Vilkiką DAF vairavęs Lenkijos pilietis važiavo į Latviją. Dėl avarijos jis buvo priverstas užtrukti Panevėžyje, kol tyrėjai atliks reikiamus veiksmus. Pirminiais duomenimis, avarijos kaltininkė – pati žuvusioji. Po susidūrimo vilkikas nors ir apgadintas, galėjo tęsti kelionę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.