Estrėjos mama – apie paskutines vaiko gyvenimo akimirkas

„Jau porą dienų nebendravo. Buvo tokia mieganti daugiau. Prasimerkė prieš atsisveikindama, ir viskas – užgeso“, – taip apie prarastą savo vienų metų mergaitę Estrėją kalbėjo jos mama. Mergaitei buvo persodinta bendraamžio donoro iš Prancūzijos širdelė, tačiau jai plakti buvo nelemta. Mergaitės gyvybė užgeso vėlų antradienio vakarą.

Estrėjos mama D.Jančiauskienė.
Estrėjos mama D.Jančiauskienė.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos ryto“ televizija

May 6, 2015, 4:14 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 7:01 PM

Estrėjos mama Dalia Jančiauskienė negalėjo tramdyti ašarų, o žodžiai strigo gerklėje. Ji neturėjo jokių priekaištų gydytojams.

„Kas jų rankose buvo, daktarai padarė viską. Toks mūsų likimas. Daktarai darė viską, ką galėjo, kas jų valioje ir rankose buvo. Jie padarė viską“, – kalbėjo Estrėjos mama.

Estrėjos istorija visą Lietuvą prikaustė prie ekranų. Sėkmingai atskraidinta širdis ir tuo metu pavykusi operacija. Rodėsi, kad viskas klostosi pagal teigiamą scenarijų.

Niekaip nepavykus rasti tokio amžiaus donoro Lietuvoje, kūdikio širdis buvo atskraidinta net iš Prancūzijos. Į Vilniaus oro uostą širdis skraidinta lėktuvu, o iš ten iki Santariškių – Lietuvos pasieniečių sraigtasparniu.

Sunki Estrėjos liga buvo mįslė ne tik gydytojams, bet ir jos motinai. Motina D.Jančiauskienė „Lietuvos rytui“ prieš kurį laiką pasakojo, kad nėštumas buvo normalus, nebuvo jokių ženklų, kad vaisiui gali vystytis širdies liga. Mergaitė gimė normalaus svorio. Apie naujagimės širdies raumens ligą tėvai sužinojo, kai ji sulaukė trijų mėnesių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.