Naktį įsišėlęs gaisras sunaikino legendinę Daškinių pirtį

Sekmadienio naktį didelis gaisras kilo Kaune, Partizanų gatvėje. Ugnis visiškai sunaikino regbio stadiono pakraštyje stovintį namą, kuriame prieš porą dešimtmečių buvo įsikūrusi legendinė Daškinių nusikalstamos grupuotės pirtis.

Gaisras Kaune, Partizanų gatvėje.<br>M.Gasperavičiaus nuotr.
Gaisras Kaune, Partizanų gatvėje.<br>M.Gasperavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

May 10, 2015, 9:20 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 9:34 AM

Apie liepsnojantį pastatą ugniagesiams ir kitoms tarnyboms pranešta apie 4 valandą. Pasak liudininkų, praeityje prašmatnus namas degė atvira liepsna. Įvykio vietoje ugniagesiai dirbo kelias valandas, statinys visiškai suniokotas. 

Nors pastatas seniai nenaudojamas, jame buvo įrengta signalizacija. Pasak tyrėjų, be signalizacijos buvo tik viena patalpa šiaurinėje statinio dalyje, kurioje ir buvo gaisro židinys. 

Vietos gyventojai patvirtino, kad šioje patalpoje mėgdavo rinktis svaigalų turintys jaunuoliai ar intymumo užsimaniusios porelės. 

Gaisrų tyrėjai neabejoja, kad šis įvykis – tyčinis padegimas, todėl tyrimas perduotas policijos pareigūnams. Ugniagesiai prabilo apie Kaune ir miesto apylinkėse siautėjančią padegėjų gaują. Pastarąją savaitę beveik kiekvieną dieną buvo padegami pastatai, automobiliai, šiukšlių konteineriai. 

Partizanų gatvės 192 numeriu pažymėtame poilsio komplekse daugiau kaip prieš du dešimtmečius įsitvirtino tuo metu viena įtakingiausių Kaune Daškinių grupuotė. Jos vadeiva Remigijus Daškevičius, pravarde Daškė, vėliau buvo snaiperio nušautas Vilniaus senamiestyje. 

Liudininkai pasakojo, kad pastate veikusioje pirtyje Daškiniai ne tik pramogaudavo, bet ir kankindavo duoklę mokėti atsisakiusius verslininkus. Reketininkai juos nardindavo į baseiną ir tol laikydavo, kol įbauginti žmonės sutikdavo atiduoti dalį uždirbto pelno. 

Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai nuolat rengdavo patikrinimus šioje Daškinių tvirtovėje. Ginkluoti pareigūnai daugybę kartų nutraukė pirtyje vykusias linksmybes.

Spėjama, kad Daškiniai siekė užvaldyti ir regbio stadioną, kurį būtų galima pritaikyti daugiabučių statybai, tačiau grupuotės galia sunyko, o pastato durys buvo užkaltos. 

Dėkojame įvykio liudininkui Mantui Gasperavičiui, redakciją informavusiam apie įvykį ir atsiuntusiam kelias nuotraukas! Tapote kokio nors įvykio liudininku ir jūs? Turite nuotraukų ar vaizdo medžiagos? Pasidalinkite vaizdais su kitais lrytas.lt skaitytojais. Viską galite siųsti el. paštu news@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.