Gaisras Žemaičių Naumiestyje sukėlė ant kojų gyventojus

Gaisras pirmadienio vakarą kilo Žemaičių Naumiestyje. Degė ant Šusties upelio kranto esantys pastatai.

Ugnis prarijo turtą.<br>Lrytas.lt nuotr.
Ugnis prarijo turtą.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-12 00:27, atnaujinta 2018-01-04 05:32

Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Šilutės PGT priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.

Pranešimą apie nelaimę gelbėtojai gavo 22 val. 40 min., kai ugnį pastebėję gyventojai paskambino į bendrąjį pagalbos centrą bendruoju pagalbos telefono numeriu 112. Žmonės pranešė, kad Šilutės rajone, Žemaičių Naumiesčio miestelyje, dega pašiūrė.

Kai atvyko gelbėtojai, ugnis jau buvo išplitusi. Anot liudininkų, gaisro židinys buvo tarp ūkinio pastato ir daugiabučio namo, kuriame gyvena penkios šeimos. Ugniagesiai pirmiausia puolė vandeniu laistyti namą, kad ugnis ant jo neperšoktų. Nuo ūkinio pastato liepsna persimetė į sandėliukus, nusiaubė prie upelio stovinčią pavėsinę.

Žmonėms pavyko išgelbėti svilti pradėjusį automobilį. Svarbiausia, kad kaimynai pasirūpino neįgaliais gyventojais – vaikščioti negalinčią močiutę iš namo išnešė įvyniotą į antklodę, taip pat išvedė ir neregį senutės sūnų.

Gyventojai dėkojo ugniagesiams, kurių pastangos užkirto kelią ugniai pasiekti gyvenamąsias patalpas ir buvo išvengta aukų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.