Miręs – ne įtariamasis

Savo mylimosios 14-metės Vitos M. nužudymu įtartas ir areštinėje nusižudęs 20 metų Žilvinas Litvinas jau nebe įtariamasis. Tačiau prokurorai neskuba visiškai panaikinti jam mesto šešėlio.

Ž.Litvinas savo svainiui sakė, kad areštinėje gali palūžti. Taip ir atsitiko.<br>R.Vitkaus nuotr.
Ž.Litvinas savo svainiui sakė, kad areštinėje gali palūžti. Taip ir atsitiko.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus („Lietuvos rytas“)

Sep 24, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Oct 14, 2017, 6:29 AM

Ikiteisminiam tyrimui dėl galimai įvykdyto 14-metės Vitos M. nužudymo vadovaujanti Šiaulių apygardos prokuratūra antradienį nutraukė ikiteisminį tyrimą Ž.Litvino atžvilgiu.

Jaunuolis naktį į rugsėjo 14-ąją pasikorė Joniškio policijos areštinėje.

Ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas ne todėl, kad nėra jaunuolio kaltės įrodymų, o todėl, jog baudžiamasis procesas mirusiojo atžvilgiu yra negalimas.

Sulaikė dingusiosios draugą

Kodėl ikiteisminis tyrimas nutrauktas ne iškart po įtariamojo mirties, o praėjus daugiau nei savaitei, pareigūnai negalėjo paaiškinti.

Pakiršinio (Radviliškio r.) kaimo gyventoja 14-metė Vita M. pradingo rugpjūčio 21-osios vakare. Iš namų paauglė išėjo po kivirčo su motina.

Po kurio laiko Vitos M. paieškos byla buvo perkvalifikuota į ikiteisminį tyrimą dėl jos nužudymo. Kaip įtariamąjį sulaikytą Ž.Litviną teismas leido suimti septynioms paroms.

Skundėsi, kad yra mušamas

Iš areštinės savo svainiui dukart paskambinęs Ž.Litvinas tvirtino esąs nekaltas, skundėsi, kad pareigūnai jį muša. Vaikinas prašė giminaičio jį greičiau iš čia ištraukti, nes gali palūžti. Po kelių dienų Ž.Litvinas rastas pasikoręs areštinės kameroje.

Dėl galimo pareigūnų smurto prieš Ž.Litviną Šiaulių apygardos prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Laukia ekspertų išvadų

Dingusios 14-metės palaikai rasti Ž.Litvino laidotuvių dieną. Mergina buvo suklupusi prie medžio, ant kurio šakos buvo jos kaklą apjuosusi virvė. Mirusiosios kūną apžiūrėję ekspertai mano, kad nepilnametė pasikorė.

Tačiau pirminės ekspertų išvados ikiteisminį tyrimą dėl 14-metės nužudymo atliekančių pareigūnų nuomonės nepakeitė.

Pasak Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausiosios specialistės Gabrielės Gendvilaitės, ikiteisminis tyrimas dėl Vitos M. nužudymo toliau intensyviai tęsiamas. Laukiama teismo medicinos ir kitų ekspertų išvadų, atliekami kiti ikiteisminio tyrimo veiksmai.

Tyrimas dėl Vitos M. nužudymo gali būti nutrauktas tik gavus oficialias ekspertų išvadas, kurios patvirtintų, kad mergina nusižudė, o ne tapo smurtinio nusikaltimo auka.

Kol kas prokuratūra dar nėra gavusi ir oficialių ekspertų išvadų dėl Ž.Litvino mirties priežasties nustatymo. Tyrimą atliekantys pareigūnai yra paskyrę toksikologinį kraujo tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.