Girtas avariją padaręs kriminalistas išsisuko

Kraupią avariją girtas padaręs ir du žmones sužalojęs buvęs kriminalistas 45 metų Andrius Ančiulis prie Velykų stalo sės su šypsena – teismas atleido šiaulietį nuo baudžiamosios atsakomybės.

A.Ančiulis į teismą išklausyti nuosprendžio neatėjo.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Ančiulis į teismą išklausyti nuosprendžio neatėjo.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Ančiulis į teismą išklausyti nuosprendžio neatėjo.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Ančiulis į teismą išklausyti nuosprendžio neatėjo.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-03-25 08:01, atnaujinta 2017-05-31 15:42

Kriminalisto atgaila įtikino ir nukentėjusiuosius, ir valstybės kaltintoją, ir bylą nagrinėjusį teisėją. Todėl A.Ančiulis išsisuko palyginti švelnia nuobauda – prarado teisę 2 metus vairuoti.

Be to, jis įsipareigojo abiem nukentėjusiesiems atlyginti turtinę ir neturtinę žalą. Su avarijoje smarkiau nukentėjusiu šiauliečiu kaltininkas susitarė dėl 6 tūkstančių eurų žalos atlyginimo per 5 metus. Mažiau nukentėjusiai moteriai jis įsipareigojo iki šių metų birželio sumokėti 2 tūkstančius eurų.

Po avarijos iš tarnybos atleistas kriminalistas pats prašė kuo greičiau išnagrinėti bylą, nes nori išvykti dirbti į užsienį. Pradėjęs dirbti jis galėtų greičiau atlyginti padarytus nuostolius.

A.Ančiulis avariją sukėlė pernai rugsėjo 10-osios vakarą. Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus Antrojo poskyrio tyrėjo vairuojamas vienatūris „Opel Zafira“ įsirėžė į Bačiūnų gatvėje esančią autobusų stotelę.

Smūgio būta baisaus – autobusų stotelę sumaitojusį ir įstrigusį vienatūrį ištraukė ugniagesiai. Per avariją ypač smarkiai nukentėjo autobuso laukęs 58 metų Alvydas Ribokas – vyriškį dėl daugybinių sužalojimų ištiko koma.

Antra autobuso laukusi keleivė 51 metų Asta Šileikienė nukentėjo kiek mažiau – moteriai buvo sulaužyta koja.

25 metus policijoje dirbęs A.Ančiulis avariją padarė ne tarnybos metu, bet išsyk neteko darbo – policijos vadovybė sprendimą jį atleido po kelių dienų.

Kriminalistas po avarijos atsisakė patikros alkoholio matuokliu, todėl po avarijos iš jo buvo paimtas kraujo mėginys. Jis parodė, kad policininkas buvo smarkiai apgirtęs – kraujyje rasta 2,41 promilės alkoholio. Tai laikoma vidutiniu girtumu.

Apsaugininku įsidarbinęs A.Ančiulis kaltę pripažino visiškai. Teisiamajam grėsė įkalinimas iki 6 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.