Ligoninėje – dar du kariai iš Ruklos, įtariami erkių įkandimai

Antradienį į Kauno infekcinę ligoninę pristatyti dar du kariai, tarnaujantys Rukloje (Jonavos r.). Kuo jie susirgo, kol kas neaišku. Jiems temperatūra pakilusi iki 38 laipsnių. Įtariama, kad abiem kariams įkando erkės – kariuomenės vado atstovas spaudai Donatas Suchockis pranešė, jog ant jų kūnų matyti įkandimų žymės, paraudimai.

Ligoninėje – dar du kariai iš Ruklos, įtariami erkių įkandimai.
Ligoninėje – dar du kariai iš Ruklos, įtariami erkių įkandimai.
Į ligoninę pristatyti dar du kariai, tarnaujantys Rukloje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Į ligoninę pristatyti dar du kariai, tarnaujantys Rukloje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-05-17 13:17, atnaujinta 2017-05-25 08:26

Paklaustas, ar karių būklė gali būti labai pavojinga, D.Suchockis atsakė: „Negaliu nieko interpretuoti.“ Neaišku, ar po medicininės apžiūros jie bus išleisti iš ligoninės. Kariai yra paskiepyti nuo erkinio encefalito.

D.Suchockio žiniomis, šių dviejų karių negalavimai nėra susiję su žaibine meningokokine infekcija, kuri, įtariama, pirmadienį nusinešė 21 m. kario Martyno Jurkaus gyvybę. Šilutiškis M.Jurkus tarnavo Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvillos mokomajame pulke.

Apie tai galite plačiau paskaityti čia. 

Ruklos pirminės karių sveikatos priežiūros centre šiuo metu dėl temperatūros, gerklės skausmo, kitų peršalimo bei gripo simptomus primenančių negalavimų šiuo metu gydoma 15 karių. Už Ruklos ribų esančiose gydymo įstaigose dėl plaučių uždegimo, anginos ir kitų ligų gydomi dar septyni kariai, įskaitant ir pastaruosius du jaunuolius.

Kai kurie vaikinai buvo atsisakę valgyti kariuomenės maistą. Pasak D.Suchockio, dėl įvairių priežasčių į gydymo įstaigas per dieną išsiunčiama apie 20 karių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?