Nelaimė pakaunės vaikų darželyje – gyvatė kirto vaikui į pirštą

Pirmadienį greitosios pagalbos medikai skubėjo į Kauno rajone, Ežerėlio miestelyje, esantį vaikų darželį. Pranešta, kad kieme žaidusiam mažyliui į ranką įkando gyvatė.

Netoli Ežerėlio yra pelkių, kurias mėgsta gyvatės.<br>123rf nuotr.
Netoli Ežerėlio yra pelkių, kurias mėgsta gyvatės.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2016, 6:28 PM, atnaujinta May 23, 2017, 4:30 PM

Nelaimė įvyko apie 11 valandą vaikų lopšelio-darželio teritorijoje. Dvejų metų vaikui roplys kirto į pirštą, kai mažylis prie jo pasilenkė.

Įvykį matė darželio auklėtoja, todėl skubiai buvo kreiptasi į medikus.

„Gerai, kad viską matė auklėtoja, tai galėjome skubiai organizuoti pagalbą. Iš pradžių nuvedėme berniuką į ambulatoriją, po to iškvietėme greitosios pagalbos medikus“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo Ežerėlio vaikų lopšelio-darželio direktorė Jūratė Bliūdžiuvienė.

Vaikas buvo nuvežtas į Kauno klinikas, ten jam suteikta pagalba. Berniuko būklė stabili, tačiau jis paliktas stebėti ligoninėje. „Medikai žadėjo rytoj išleisti į namus“, – sakė darželio vadovė.

J.Bliūdžiuvienė pasakojo, kad miestelyje žmonės gyvatę yra matę, tačiau vaikų darželyje tai pirmas toks atvejis. Gyvatė buvo atšliaužusi iki pat pastato laiptų.

„Patyrėme didelį išgąstį. Didesni vaikai apie gyvates žino, reikės ir mažiesiems papasakoti“, – kalbėjo vaikų darželio vadovė. Ji sakė nežinanti, ar dvimečiam berniukui įkando nuodinga gyvatė. Tai turėtų paaiškėti artimiausiu metu, nes daželio darbuotojai roplį sugavo ir taip pat perdavė medikams.

Kauno rajono pakraštyje esančio Ežerėlio miestelio apylinkėse yra daug pelkių ir durpynų, kur gyvatės mėgsta gyventi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.