Grybautojų nelaimės: mirtis ir paklydimai

Ketvirtadienį, rugpjūčio 25 d. apie 12.20 val. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno VPK) Kaišiadorių rajono policijos komisariate buvo gautas pranešimas, jog rastas negyvas vyras (gimęs 1952 m.). Paaiškėjo, kad tai tas pats asmuo, kurio nuo rugsėjo 24 dieną vakaro ieškojo gausios pareigūnų pajėgos, kadangi apie 18.20 val. buvo gautas pranešimas, jog Kaišiadorių r., Pravieniškių sen., dingo vyras, 12.00 val. išvažiavęs grybauti vyras. Įtarta, jog vyrui galėjo sutrikti sveikata. Jis turėjo su savimi mobiliojo ryšio telefoną. Skambinant signalas buvo geras, tačiau niekas neatsiliepė.

Grybautojus raginama būti atsargiems.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Grybautojus raginama būti atsargiems.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-26 17:06, atnaujinta 2017-05-14 20:21

Kauno VPK pareigūnai netrukus pradėjo vyro paieškas. Prie kurių 21.18 val. prisijungė ir sraigtasparnis, tačiau dėl blogų oro sąlygų paieškas baigė po 00.00 val. Kinologų su šunimis vyro paiešką vykdė iki paryčių, tačiau ji pratęsta ryte vos prašvitus. Apie pietus vyras rastas policijos pareigūnams kartu su gyventojais vykdant paiešką miške .

Rugpjūčio 23 d. apie 22.40 val. buvo gautas pranešimas, jog tą pačią dieną apie 13.30 Kauno r., Piepalių k., iš namų grybauti išėjęs vyras (gimęs 1930 m.) negrįžta namo. Netrukus Kauno apskr. VPK patrulių ekipažai pradėjo šukuoti Padauguvos mišką. Prie paieškų prisidėjo sraigtasparnis, tačiau dėl blogų oro sąlygų apie 1.30 val. paieškos buvo atidėtos. Ryte Kauno VPK pareigūnai pradėjo organizuoti pakartotinę paiešką, tačiau greitai buvo gauta žinia, jog vyras išėjo iš miško pats.

Rūpindamiesi gyventojų saugumu bei sveikata, Kauno apskrities policijos pareigūnai vykstantiems grybauti dar kartą primena ne tik pasitikrinti, ar turimi mobiliojo ryšio telefonai įkrauti, bet ir ragina nepamiršti dėvėti ryškesnę aprangą, su savimi turėti švilpuką ir visada susitarti dėl tikslios susitikimo vietos, jei išvykstate grybauti ne vieni. Jei tai daryti žadate vieni, nepamirškite apie kuo tikslesnę vietą, į kurią išvykstate, informuoti artimuosius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.