Ekonomistės Aušros Maldeikienės šeimoje – skaudi netektis

Antradienį mirė Seimo narės, ekonomistės Aušros Maldeikienės mama.

Aušros Maldeikienės mama gyveno „Senevitos“ globos namuose.<br>Asmeninio archyvo/www.maldeikiene.lt nuotr.
Aušros Maldeikienės mama gyveno „Senevitos“ globos namuose.<br>Asmeninio archyvo/www.maldeikiene.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2016, 10:37 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:47 PM

Tai patvirtino Žydrūnas Milciukas, pats kalbėjęs su ekonomiste.

„Deja, jos savijauta nekokia, aš jai minėjau, kad susisieksiu su jumis“, – lrytas.lt parašė Žydrūnas.

Užuojautą netekties valandą pareiškė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. Netekties valandą parlamento vadovas A.Maldeikienei, šeimai ir artimiesiems linki stiprybės ir dvasios paguodos.

A.Maldeikienės mama sirgo Alzheimerio liga ir kurį laiką gyveno prižiūrima globos namuose. Apie tai Seimo narė ne kartą yra kalbėjusi viešai.

Kodėl globos namai reikalingi, kiek kainuoja jų paslaugos ir kitas detales A.Maldeikienė išdėstė savo tinklaraščio įraše.

„Jau ne kartą esu viešai sakiusi televizijos laidose („Yra, kaip yra“ ir „Valdžios diagnozė“), kad mano mamytė sunkiai serga ir jau senokai mūsų nebepažįsta. Ji jau daugiau nei metus gyvena globos namuose „Senevita“, kurios žmonėms esu labai dėkinga už išskirtinai šiltą santykį su jiems patikėtais senukais.

Kada benuvažiuočiau, visada labai jauku, idealiai švaru ir tvarkinga, močiutės (mamos aukšte 12 senučių, kurios jau visiškai nebesusivokia šitame pasaulyje) prižiūrėtos, žiūri televizorių (deja, nesupranta, ką mato), užkandžiauja ar, kaip mano mamytė, dėlioja vaikiškas dėliones ir net kartais bando skaityti.

Mano mamytė jau senokai nežino, kas aš, tiesa, slaugutės sakė, kad pamačiusi mane per televizorių ji kartais sako — Aušra. Tiesa, kas ta Aušra, ji jau nebežino. Dar gyvendama su manimi prieš gerų pusantrų metų ji kartą pamačiusi mane per televizorių atsisuko ir rimtai man pasakė: „Maldeikienė.“

Mačiau, kad ta pavardė, iškilusi iš jos sąmonės gelmių, su manimi jai nesisieja, tad paklausiau, o ar žino, kas ta Maldeikienė. Mamytė mąstė, mąstė ir sako: „Mano duktė.“ Tada paklausiau, o ar seniai tą Maldeikienę ji matė. Verdiktas buvo griežtas: „Seniai nemačiau, jau, matyt, mirė.“ Dabar mamytė tokiais ilgais sakinukais jau nebekalba“, – rašė tinklaraštyje ekonomistė.

A.Maldeikienė į Seimą pateko šiemet. Vienintelė „Lietuvos sąrašo“ iškelta kandidatė Seimo rinkimuose ekonomistė laimėjo rinkimus sostinės Žirmūnų apygardoje Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.